Home Actualitate Fathi Taher și Alexandru Bunea își trag „amiabil” banii de la Electroputere

Fathi Taher și Alexandru Bunea își trag „amiabil” banii de la Electroputere

DISTRIBUIŢI

Electroputere Craiova, altădată mândria economiei românești, a fost privatizată în 2007 cu mare tam-tam de Guvernul Tăriceanu, contra sumei de 2,3 milioane de Euro, cam cât costa o casă cu etaj în București. Teodor Atanasiu declara la momentul fastuos al semnării contractului de privatizare că „a venit un investitor potent financiar“. Președintele companiei Al-Arrab Contracting, Said Bahjat Said declara că până în 2012, producția uzinei de la Craiova va crește de cinci ori, conform specialiștilor companiei.
 Atanasiu mai spunea ca la Craiova nu se vor face disponibilizări de personal, ci se vor crea noi locuri de munca, cumpărătorul  fiind de acord să mențină pentru următorii 5 ani numărul de angajați de la data semnării contractului de privatizare (2.635 de persoane).
În câteva zile se împlinesc cinci ani de la vânzare. Contractul de privatizare nu a fost respectat de către cumpărător, dar statul român nu dă semne că intenționează să anuleze privatizarea. Arabii au concediat mai mult de jumătate din angajați si producția s-a diminuat de un număr necunoscut de ori, închizându-se secție după secție. Motivele, evident sunt legate și de proasta administrare a societății. După ce suedezul Olof Westman a demisionat de la conducerea Electroputere la începutul anului 2009, în Consiliul de Administrație au fost numiți Fathi Taher, cetățean iordanian cu domiciliul nemenționat, pakistanezul Daruwala Zubair cu cetățenie canadiană si cu domiciliul în Dubai, Manfred Klepacz, cetățean german cu domiciliul în Arabia Saudita, Hans Joachim Schmidt cetățean german cu domiciliul în Germania și cine altul decât expertul contabil Alexandru Bunea, sluga lui Taher și a lui SOV.
Evident că administrarea societății o fac Taher și cu Bunea, ceilalți trei având domiciliile la mii de kilometri. Studiind raportul de politici contabile și note explicative la situațiile financiare pentru anul încheiat la 31 decembrie 2011, constatăm că deși cei care conduc acum Electroputere susțin că nu au bani și că trebuie să concedieze salariații cu miile, plătesc avansuri către societăți afiliate.
Astfel, în raport se menționează: Avansurile pentru imobilizări corporale acordate includ suma de 3.602.600 RON achitată în 2008 către Parc Industrial Mija S.A., entitate afiliată, conform contractului de execuție de lucrări construcție… Până la 31 decembrie 2011 lucrările contractate nu au fost începute. La 31 decembrie 2011, conducerea Societății consideră avansul acordat pentru imobilizări corporale integral recuperabil si nu a înregistrat ajustări pentru deprecierea acestuia.“
Poftim? Ultima frază e probabil opera lui Bunea, un profesionist desăvârșit. Pentru că am verificat în datele oficiale de pe www.mfinante.ro  și din bilanțurile depuse de Parcul Industrial Mija și în perioada 2008-2011, societatea a avut pierdere în fiecare an, aceasta fiind în valoare cumulată de 3064520 lei. Adică cei doi, Taher și Bunea susțin pierderea de la Mija din banii de la Electroputere, concediind mii de oameni. Ca doar din 2008 și până în 2012 a trecut și termenul de 3 ani de prescriere a datoriei.

Cei doi sunt administratori și la Griro SA și la Electroputere

În data de 22.08.2012,  SC GRIRO SA, entitate de asemenea afiliata firmei din Craiova, cheamă în judecata Electroputere pentru recuperarea datoriei pe care fabrica o are către Griro. O luna mai târziu Griro mai deschide încă un proces Electroputere pentru alta datorie și la termenul din 11 octombrie se solicită conexarea cauzelor și acordarea unui nou termen în vederea soluționării pe cale amiabila. Adică: Taher cu Bunea în calitate de administratori la Griro explica lui Taher și Bunea în calitate de administratori la Electroputere că mai bine ar plăti de bunăvoie ca să scape de procese. Hai Buneo că ai îmbătrânit! Crezi că așa nu o să mai fie în dauna celorlalți creditori? Credem că e momentul să te pensionezi. Că tu poți, spre deosebire de Taher.

Fathi Taher este agentul Mossad Abu Aman

Agentul Mossad, descris minuțios de generalul în rezervă al SRI Aurel Rogojan în ultima sa lucrare, „Fereastra Serviciilor Secrete“ dar fără a i se dezvălui identitatea, este deconspirat de jurnalistul Victor Roncea, un apropiat al lui Rogojan. Ziaristul preia o întrebare formulată pe 31 octombrie anul trecut în Jurnalul Național „Ghici cine e spionul care i-a vândut pe palestinieni Mossad-ului și dă tunuri peste tunuri în România?“ și răspunde sigur pe el: Fathi Taher. Adică cel mai bogat arab din România este de fapt un agent Mossad. Aurel Rogojan a fost șef de cabinet al șefului Securității Iulian Vlad și al neregretatului Radu Timofte, fost șef al SRI și fosta sluga a lui SOV. „Printre agenții serviciilor străine care au parvenit sub protecția oferită de politicienii pe care i-au corupt, sub control extern, se numără și unul dintre cei mai valoroși informatori ai Mossad-ului în lumea arabă. O să-l numim convențional „Abu Aman“„ – scrie Aurel Rogojan în lucrarea sa, „Fereastra Serviciilor Serete“, într-un fragment intitulat sugestiv „Marii naivi ai operațiunilor acoperite“. Apoi, începe descrierea succintă, misterioasă pe alocuri, a acestui James Bond din lumea arabă. „De origine iordaniană, cu studiile făcute în Egipt, Abu Aman s-a înrolat în rețeaua de susținere financiară a Organizației pentru Eliberarea Palestinei, unde s-a ocupat cu traficul de armament ca sursă de finanțare a „cauzei palesti­niene“. O cauză care, într-o perioadă neagră a secolului XX, a generat una dintre cele mai active și mai periculoase ramuri ale terorismului internațional. Abu Aman a făcut afaceri și în România, dar a intrat în conflict cu legea în urma implicării sale într-un furt și a unei operațiuni de spălare de bani. Autoritățile române i-au blocat viza de călătorie dar, la intervenția lui Yasser Arafat, i s-a ridicat interdicția. Intervenția liderului palestinian a fost confirmarea certă a naturii și scopurilor afacerilor lui Abu Aman“.
Deși a oferit destule indicii pentru aflarea identității reale a lui Abu Aman, autorul Aurel Rogojan spune că nu și-a permis totuși să dezvăluie numele acestuia. „Cei interesați de identitatea personajului Abu Aman trebuie să înțeleagă că importante rațiuni – în primul rând grija de a nu-i pune viața în pericol – ne împiedică să o dezvăluim“. Urmează apoi descrierea câtorva dintre operațiunile lui Abu Aman. „După 1989, Abu Aman și-a văzut visul cu ochii. Înarmat cu o strategie bine adaptată la realitățile românești, a fost dirijat să inițieze mari operațiuni de corupție și punere în dependență a unor politicieni din întreg spectrul politic ca bază a dezvoltării afacerilor. În același timp, s-a ocupat în mod special de finanțarea campaniilor unui partid considerat antisemit. Pentru a nu da de bănuit, Abu Aman a sponsorizat modernizarea unui spital și a intrat în parteneriat cu persoane așa zis respectabile din lumea afacerilor. Cu o carte de vizită aparent onorabilă, Abu Aman s-a înfruptat din tortul marilor privatizări“pe un leu“, a încercat devalizarea unui club de fotbal, a tras tunuri și țepe pe unde a putut, nu și-a onorat angajamentele față de statul român… dar continuă să prospere. Politicienii corupți stau și ei bine mersi în fișierele serviciilor străine unde Abu Aman i-a descărcat de povara trădării“ – spune Aurel Rogojan în cartea sa. Spre finalul dezvăluirii, autorul mai aruncă un indiciu din trecutul apropiat al lui Abu Aman, atunci când afirmă că autoritățile competente ale statului cunosc cazul și veghează.“ Veghează pe când Abu Aman demolează și valorifică la fier vechi o mare întreprindere, fostă de top pe plan internațional, acum trecută la categoria „reconversie funcțională din construcție industrială în spații comerciale și de servicii“.

Alexandru Bunea a mânjit-o și pe fie-sa cu bani delapidați din Egipt

Fost inculpat în dosarul FLOTA, Bunea a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu ce depășea 300 milioane de dolari ca împuternicit al statului în CA al Petromin, Bunea renunță la funcțiile publice și se bagă slugă la Vîntu și Taher, păstrându-și doar parafa de expert contabil pe care o folosește doar în interesul stăpânilor săi. Astfel, Bunea este expertul care l-a spălat pe Vîntu de mai multe ori, cel mai răsunător caz fiind dosarul FNA-Banca Agricolă, recent redeschis de Codruța Kovesi pe motiv că expertizele erau părtinitoare. N-ai fost suficient de bun, băi Buneo, cu exper­tizele tale de c..at, întotdeauna infirmate ulterior: golanashul e trimis în judecată! Au existat cazuri în care Bunea a fost demascat ca și expert incompatibil și acesta s-a retras pe motive medicale: cică are mai multe stenturi. Până acum i-a mers. Să vedem ce urmează.
Cum așchia nu sare departe de trunchi, fiica lui Bunea a fost parteneră de afaceri cu Hussein Salem, unul dintre acoliții dictatorului Hosni Mubarak, arestat pentru deturnare de fonduri publice egiptene.
Raluca Paula Bunea apare în afacerile familiei Salem încă de la început. Potrivit jurnaliștilor de la Rise Project, terenul pe care s-a construit mall-ul din Pipera, Jollie Ville, a fost vândut în 1999 de către Mihai Lucian Becali, nepotul lui Gigi Becali, în două loturi, către Paula Raluca Bunea și Ioana Lupu. După trei ani, Paula Bunea încasează 97 000 de dolari de la un offshore al lui Salem pentru parcela sa de 1500 de metri, în timp ce „colega“ sa de parcelă, Ioana Lupu obține pentru o suprafață de trei ori mai mare 277 500 de dolari. Paula Bunea, de profesie consul­tant fiscal, a început să presteze diferite servicii pentru firma familiei Salem. Astfel, potrivit jurnaliștilor Rise Project, Paula Bunea a devenit reprezentantul firmei Jollie Ville Invest, obținând autorizația de construcție a mall-ului de la Primăria Voluntari.
Conform anchetei, Paula Raluca Bunea a fost parteneră de afaceriști cu tatăl său, Alexandru Bunea, în trei firme (Audit Consult SRL, Monynvest SA și Raysat SRL). De altfel, după ce tatăl său a recomandat-o egiptenilor, pentru afaceri, a trimis-o la colegul său din dosarul penal „Flota“, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele – Vrânceanu Firea pentru a obține autorizația de construcție a mall-ului din Pipera. ?ê?£i a fost servită cu promptitudine. Menționăm ca atunci Pandele nu era însurat cu Firea, fiindcă primul soț al acesteia trăia. S-au căsătorit din dragoste, când acesta aproape se răcise.
Așadar fiind fani recunoscuți ai probității morale și ai profesionalismului lui Bunea, vă recomandam să ne urmăriți în zilele următoare cu noi dezvăluiri. Un teasing ușor: Bunea, Taher, CSAT.

Dan Focșeanu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.