Home Actualitate Romanii pot vota pe Internet cele mai corupte persoane si institutii

Romanii pot vota pe Internet cele mai corupte persoane si institutii

DISTRIBUIŢI

Continuand -traditia- Armagedoanelor, la adresa ww.abuzuri.hypermart.net, pe Internet a aparut un nou site dedicat coruptiei. Intitulat -Proiectul Anticoruptia-, site-ul isi propune sa fie pagina -persoanelor care nu au reusit sa se faca auzite sau le este teama sa spuna ceea ce stiu-, cu precizarea ca -faptele relatate nu se pot constitui a priori in acuze directe atat timp cat nu exista dovezi concrete si justitia nu s-a pronuntat-.

In premiera, site-ul contine, pe langa diverse rapoarte referitoare la coruptie, o rubrica in care vizitatorii pot vota in -Topul celor mai corupte persoane si institutii-.

Premierul, cel mai votat

Pe primul loc in -Top 100 – persoane corupte- (n.r. – functie de votul vizitatorilor), primul loc era ocupat ieri de Adrian Nastase (270 voturi), acesta fiind urmat la mica diferenta de Traian Basescu (253 voturi). Pe urmatoarele locuri figurau Octav Cozmanca (142 voturi), Nicolae Vacaroiu (101), Dan Matei Agathon (81) si Dumitru Sechelariu (76), in vreme ce pe locul 10 figura ex-presedintele Romaniei Emil Constantinescu (62 voturi). Interesant este ca in acest top inedit atat presedintele Ion Iliescu, cat si Corneliu Vadim Tudor, care ocupa locurile 16 si 17, cu 42, respectiv 41 de voturi, au reusit -performanta- de a-l devansa pe controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, care ocupa, cu 10 voturi doar, locul 50.

In topul institutiilor considerate corupte, Senatul Romaniei conducea detasat cu 58 de voturi, locurile urmatoare fiind ocupate de Ministerul de Interne si Ministerul Administratiei Publice (ambele cu 49 de voturi), in vreme ce Guvernul se clasa pe locul 8, cu 27 de voturi.

Conform autorilor, obiectivul site-ului -Proiectul Anticoruptia- il reprezinta -formarea unei comunitati informale care sa sensibilizeze factorii de decizie asupra gravitatii fenomenului coruptiei si sa semnaleze cazurile de coruptie necunoscute autoritatilor-. Mai mult, -Proiectul Anticoruptie- isi propune sa urmareasca dosarele de coruptie aflate in lucru si sa semnaleze societatii civile si forurilor internationale situatiile in care autoritatile incearca favorizarea persoanele implicate sau stoparea finalizarii cazurilor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.