Termenele-limită, relația tensionată cu superiorii sau designul neatrăgător și minimalist al biroului sunt doar câteva dintre motivele pentru care stresul de la serviciu devine de necontrolat uneori. Există câteva metode simple pentru a-ți transforma orele la birou într-o adevărată plăcere, informează suite101.com. Așază monitorul la cel puțin 15 centimetri de ochi, pentru ca vederea să nu fie afectată.
Scaunul pe care ești așezat va avea spătarul fix, pentru ca spatele să fie drept în permanență. Sub birou, așază-ți un suport pentru relaxarea picioarelor, la o înălțime corespunzătoare.
Dacă munca ta constă numai în lucrul în fața calculatorului, poți achiziționa bile pentru masajul gâtului, perfecte pentru orice pauză. Nu sări peste masa de prânz, când vei face o plimbare de zece minute în aer liber, pentru a te revigora.
Cea mai eficientă metodă pentru eliminarea tensiunii mentale și emoționale de la serviciu este folosirea uleiurilor esențiale, în mici ședințe de aromaterapie.
Pare un mic moft, dar eficacitatea metodei te va determina să îți faci rezerve de uleiuri esențiale de mușețel, levănțică sau bergamotă (un soi de portocală de culoare galbenă).
Amestecă toate aceste arome și folosește-le la prânz, atunci când faci prima pauză. Poți ieși câteva minute, iar când te vei întoarce în birou, aromele esențiale te vor relaxa complet și vei putea fi mai eficient.
Ulei în funcție de sezon
În funcție de sezon, vei alege uleiul esențial potrivit. În sezonul rece, uleiurile esențiale recomandate sunt cele din arbore de ceai și levanțică.
Mai mult, poți șterge tastatura, monitorul și biroul cu aceste uleiuri esențiale, pentru ca aroma să se păstreze un timp mai îndelungat. Efectul antiviral al arborelui de ceai și al levănțicii e perfect pentru sezonul răcelii.
Portocalele, bergamota, menta sau rozmarinul sunt ideale pentru sezonul cald, când temperatura de afară te tentează pentru o ieșire în parc.
Nu folosi tehnicile de aromaterapie la birou dacă ești alergic la una dintre aceste arome. Efectul va fi contrar relaxării, iar starea de nervozitate se va instala rapid.
Pentru a-ți testa sensibilitatea la uleiurile esențiale, folosește aroma portocalelor ca test. Dacă te simți mai nervos și mai tensionat, atunci aromaterapia nu este metoda potrivită de relaxare pentru tine.
Poți alege dintr-o gamă variată de uleiuri esențiale parfumul potrivit stării tale. Astfel, când ești furios, scoate din dulap uleiul esențial de mușetel, bergamotă și levănțică.
Pentru îndepărtarea anxietății, adaugă și uleiul esențial de mușcată, iar pentru oboseală – menta, rozmarinul și lămâia sunt aromele perfecte. Dacă ai atacuri de panică, măghiranul este remediul naturist care te va calma pe loc.