
Desigur ați văzut la televizor prezentările infochioșcurilor instalate în diverse orașe din țară pentru informarea cetățenilor. De fapt : ce este un infochioșc? Un calculator banal, un ecran touch-screen într-o cutie frumoasă.
La ce ar trebui folosite infochioșcurile: în administrația publică pentru comunicare eficientă cu cetățenii; în bănci pentru promovări de servicii, informații generale; în educație pentru nenumărate informații de interes pentru elevi și pentru studenți; în turism pentru informații, căutări și rezervări de camere de hotel, verificare trasee turistice și multe, multe altele; în industria farmaceutică, în sport, în industrie.
Bineînțeles că și primarul Sectorului 3 s-a gândit să comunice eficient cu cetățenii așa că Robert Negoiță cumpără și el din bani publici 10 infochioșcuri. Pentru cele 10 infochioșcuri, primarul Negoiță îi plătește firmei INSOFT DEVELOPMENT & CONSULTING SRL a lui Cristian Aciubotăriței (foto stânga) suma de 650.000 de euro, respectiv 65.000 de EURO pe bucată. Păi până și șpăgarul șpăgarilor, Oprescu-n 10%, a cumpărat la Primăria Capitalei, pentru informarea „pulimii”, infochioșcuri cu 17.000 de Euro bucata.
CITEȘTE ȘI Oprescu: Daţi-mi spirt! Să mă dezinfectez. C-am dat mâna cu pulimea
La Timișoara, Primăria a dat 22.000 euro pe 5 infochioșcuri și la Cluj, 10000 euro bucata. 10.000 de euro am obținut și noi prin cereri de oferte de la diverse firme. Cu mențiunea „negociabil”.
Adică Negoiță a plătit de 14,77 ori mai mult decât la Timișoara. Întrebarea este unde s-au dus cei 600000 de euro plătiți adițional? 600.000 euro plătiți adițional, profit net este o sumă impresionantă. Peste o jumătate de milion de euro? Unde sunt? La cine? Au rămas la pescarul amator, Cristian Aciubotăriței de la firma Insoft Development & Consulting srl? S-au împărțit?
CITEȘTE ȘI Cine este necunoscuta firmă Insoft ce a primit fără licitație 13 milioane de euro pentru cercetare?
Anuntul de atribuire are numărul 142879 din data de 05.02.2014. Titlul proiectului : Sistem de comunicare pentru implementarea proiectului : Accesul cetățenilor la informații de interes public.
Ce a rămas după un an și jumătate? Doar prietenia dintre Insoft și primarul sectorului 3.
Prietenia între Cristian Aciubotăriței și primarul Negoiță este de notorietate. Ca și prietenia între Cristian Aciubotăriței și Anna Maria Vasile, șefa direcției de programe europene și prietenă cu directoarea de achiziții din Primăria Sectorului 3. O prietenie de peste 600.000 de euro!
CITEȘTE ȘI Pescarul amator de la necunoscuta INSOFT împarte milioane de euro, bani europeni