Home Social Profesorii, intre titularizare si reciclare

Profesorii, intre titularizare si reciclare

DISTRIBUIŢI

Concurentii examenului de titularizare care au picat cu note mici se pot astepta la cursuri obligatorii de pregatire si perfectionare.

-Vom face o analiza a pregatirii pe care o au cei care s-au prezentat la acest examen. Suntem interesati sa stim cati dintre cei care au luat note sub 5,00 sunt debutanti si cati sunt dintre cei cu grad didactic. In cazul in care constatam ca exista si profesori cu vechime si grade didactice, ii vom trimite din nou – fara nici o discutie! – la cursuri de pregatire si perfectionare-, ne-a declarat inspectorul scolar general Daniela Nedelcu.

Totodata, inspectorul scolar general este de parere ca nici profesorii universitari nu trebuie ocoliti in aceasta situatie, ei fiind cei care i-au pregatit pe candidatii la examenul de titularizare. Si tot profesorii universitari au facut parte din comisiile de examen al candidatilor la titularizare…

Universitarii nu sunt de aceeasi parere…

Rectorul Universitatii Bucuresti, prof. dr. Ioan Mihailescu, a precizat ca, in general, la concursurile organizate de inspectoratele scolare se prezinta cei mai slabi candidati, respectiv **cei impinsi in fiecare an de la spate sa termine facultatea-.

-Este inadmisibil ca, in urma cu cateva luni, un absolvent sa obtina media 8,00 la examenul de licenta, iar la titularizare sa ia 2,00-, a mai spus Mihailescu.

Potrivit rectorului bucurestean, inspectoratele scolare au o politica gresita in legatura cu concursurile de titularizare pe post atunci cand organizeaza examen pentru cele mai putin atractive catedre, in conditiile in care unitatile de invatamant reprezentative isi fac propriile angajari. -Directorii scolilor reprezentative isi angajeaza pe posturile vacante numai profesori bine pregatiti, iar cei slabi participa la concurs mai mult de forma: daca sunt admisi, bine, daca nu, vor vedea ei-, a precizat profesorul Mihailescu.

Rectorul Universitatii Bucuresti a recunoscut faptul ca, desi in facultati exista un modul de pregatire psihopedagogica, calitatea pregatirii in acest departament este totusi destul de slaba, cadrele didactice acordand o atentie scazuta respectivelor cursuri.

Exemplele din teritoriu sunt elocvente

In judetul Harghita, cei doi profesori care au candidat pentru cele o suta de posturi vacante la catedrele de limba si literatura romana nu au obtinut nota de trecere. La Arad, peste 200 de cadre didactice din cele circa 600 care au participat la concursul de titularizare au obtinut note intre 1 si 4.

Aceeasi situatie a fost intalnita si in judetul Cluj, unde o treime din candidatii care s-au inscris la concursul de titularizare pe post in invatamantul preuniversitar au obtinut note intre 1,00 si 5,00. Inspectorul general scolar din Cluj, Valentin Cuibus, a precizat ca este foarte nemultumit de calitatea absolventilor proveniti de la universitatile particulare, in special.

In urma examenului, 26 de candidati au avut medii intre 1,00 si 2,00, 73 au fost notati cu 2,00 si 3,00, 94 de candidati au avut medii de 3,00 si 4,00, iar 118 candidati au avut medii de 4,00 si 5,00. De asemenea, 217 candidati nu au obtinut decat medii de 5,00 si 6,00, iar 163 de candidati au luat note intre 6,00 si 7,00. Mentionam ca nota 1 se acorda doar in conditiile in care candidatul a predat foaia goala.

In urma rezultatelor din acest judet, numarul celor care vor putea sa-si aleaga un post este de 378 de persoane.

In judetul Prahova, singura nota de 10 a fost obtinuta de un inginer, care dorea sa se titularizeze pe un post de disciplina tehnica. Si aici au fost destul de putini cei care abia au reusit sa obtina modesta nota de 7.00.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.