Home Life Leacuri naturale pentru sezonul toamnă- iarnă

Leacuri naturale pentru sezonul toamnă- iarnă

DISTRIBUIŢI

Suntem în plin sezon al răcelilor, deci mica ta farmacie naturistă va fi adaptată în funcție de schimbările climatice și de eventualele afecțiuni care pot apărea din cauza vremii nefavorabile și a dietei sărace în legume și bogate în cărnuri. Astfel, plantele cu efect de detoxifiere și cele care te feresc de răcelile inerente sunt la mare căutare în această perioadă, informează doityourself.com. Fă-ți rezerve, din timp, de ceaiuri și plante care întăresc sistemul imunitar și luptă împotriva oricărui virus și a răcelilor care îți vor da bătăi de cap. Perfect ar fi să previi aceste afecțiuni, dar de cele mai multe ori schimbările vremii sunt cu un pas înaintea noastră și îmbolnăvirile sunt inerente. În aceste cazuri, tratamentele naturiste sunt ideale pentru că nu sunt costisitoare, administrarea lor este simplă, iar răspunsul organismului este unul rapid și de lungă durată.
Mai mult, riscul apariției efectelor adverse este minim, dacă administrarea se face la recomandarea medicului specialist. Remediile naturiste pentru sezonul toamnă-iarnă sunt tincturile (obținute din amestecul extractului natural cu alcool), capsulele și tabletele sau ceaiurile.
Indiferent de tratamentul pentru care optezi, ceaiurile energizante nu îți vor lipsi pentru că ele au rol de prevenire a afecțiunilor. Astragalusul (plantă folosită de peste 2.000 de ani în medicina tradițională chineză) și ginsengul vor fi în dulapul tău naturist până la primăvară.

Ceaiul miraculos

Încă de la primele semne ale răcelii, fie că este vorba de un simplu strănut, nas înfundat sau o migrenă supărătoare, prepară ceai de echinaceea, ghimbir, soc ori mușețel și vei scăpa rapid de neplăceri. Încearcă să gătești mâncarea cu mai mult usturoi sau ceapă, ceaiul să îl îndulcești cu miere proaspătă, iar menta nu va lipsi din nicio mâncare.  Lemnul-dulce te scapă de febră, gențiana este antibioticul natural pentru infecțiile gâtului, iar cimbrul este antisepticul perfect, cu proprietăți expectorante.
Stânjenelul este remediul împotriva problemelor respiratorii, sub forma inhalărilor sau a ceaiurilor fierbinți consumate seara, înainte de culcare.
Lămâia te va însoți pe tot parcursul zilei. Atât ea, cât și grepfrutul îți vor asigura necesarul zilnic de vitamine, pentru ca organismul să fie întărit și să lupte eficient împotriva oricărui virus.
Poți încerca ședințele de aromaterapie seara, prin baia fierbinte care eliberează căile respiratorii. Câteva picături de ulei esențial le poți picura pe așternut și pe pernă, pentru un somn liniștit.
Camera în care dormi o poți împrospăta cu levănțică, pentru efectul său dezinfectant. Tot seara, înainte de culcare, îndepărtează durerile musculare cu un masaj revigorant cu ulei esențial de pin, eucalipt sau arbore de ceai. Micile ponturi pentru a fi sănătos în acest sezon te vor ajuta și ele. Un măr pe zi te scapă de răceală. O alimentație sănătoasă înseamnă un organism rezistent, iar echilibrarea vitaminelor și proteinelor la fiecare masă va avea ca efect întărirea sistemului imunitar.
Sucul proaspăt de fructe, consumat dimineața, acționează precum un scut împotriva răcelii. Cel de legume seara, înainte de culcare, va juca rolul de prevenire a apariției bolilor de sezon.
Nu uita că hidratarea este foarte importantă. Deci nu renunța la cei doi litri de apă pe care îi consumi zilnic. Dacă o vei înlocui cu ciocolată caldă sau cu cafea, pot apărea deshidratări nedorite. Deci rămâi la apa ta plată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.