Home Politic Soțul Oanei Stancu dat pe mâna DNA de Banca Națională

Soțul Oanei Stancu dat pe mâna DNA de Banca Națională

DISTRIBUIŢI

Nici trei luni nu au trecut de la nunta jurnalistei Antenei 3, Oana Stancu cu deputatul PNL Daniel Zamfir cu care are o fetiță de un an și jumătate, că fericirea le e periclitată de sesizarea depusă de directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză, la DNA pe numele deputatului. Oana Stancu s-a remarcat ca un jurnalist anti-familia Băsescu, în majoritatea emisiunilor sale analizând orice petic de hârtie ar fi putut avea vreo legătură cu membrii fostei familii prezidențiale extinse. Recent, inițiativa legislativă a lui Daniel Zamfir care privește posibilitatea ca persoanele care nu mai pot să achite ratele la creditele bancare să dea în plată locuința a fost adoptată de Parlament. Nicolae Cinteză a acuzat într-un interviu acordat Ziarului Financiar că este o lege cu dedicație și că „o simplă privire asupra listei celor care au luat credite mari ar clarifica multe din necunoscute. Sunt oameni de afaceri „ unii din top 100 „ membri (foşti sau actuali) ai Parlamentului, oameni politici, în general oameni cu bani.”, adăugând că „sunt mai convins ca oricând că DNA ar trebui să analizeze condiţiile în care s-a iniţiat legea dării în plată”. Cinteză declară că această lege va permite bogătanilor „să pună în braţele băncilor active a căror valoare a scăzut dramatic”, băncile vor sista creditarea, prețurile la locuințe și terenuri vor scădea dramatic (neexistând acces la credite pentru potențialii cumpărători) iar cei care au bani vor cumpăra toate imobilele.
Acuzațiile sunt înspăimântătoare pentru inițiatorul legii și bineînțeles și pentru soția acestuia, Oana Stancu, justițiara care știe foarte bine puterea unor acuzații de acest fel enunțate în spațiul public. Aici apar trei aspecte:
1. Cinteză este obligat de art.267 din Codul Penal să sesizeze de îndată organele de urmărire penală, fiind un funcţionar public care a luat cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile. Omisiunea sesizării de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. Așadar cu siguranță că DNA a fost deja sesizată, termenul „de îndată” fiind depășit chiar la acordarea interviului din ZF.
2. Nu poate fi vorba de faptul că Zamfir ar fi inițiat această lege în interesul său personal, al soției sau „al unei rude ori pentru un afin până la gradul II inclusiv ” deoarece alineatul 2 al articolului 301 privind conflictul de interese prevede că infracțiunea „nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normativ”.
3. Faptul că Cinteză este „mai convins ca oricând” că s-a comis o infracțiune de competența DNA indică faptul că e vorba de fapte de corupție.

De altfel, Direcția de Supraveghere din BNR a anunțat de nenumărate ori că a sesizat organele de urmărire penală pentru infracțiuni depistate în cadrul activității sale curente iar consecințele s-au măsurat în ani grei de închisoare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.