Home Economic-Financiar Dan Nica vede cel putin opt variante de privatizare la RomTelecom

Dan Nica vede cel putin opt variante de privatizare la RomTelecom

DISTRIBUIŢI


-La ora actuala exista minimum opt variante prin care se poate realiza privatizarea operatorului national de telecomunicatii. Numarul de modalitati in care poate fi finalizat procesul de privatizare a RomTelecom este de 16-, a declarat ministrul comunicatiilor, dl Dan Nica, fara insa a preciza care ar fi aceste variante. -Guvernul va alege una dintre aceste modalitati, dupa ce raportul consultantului, compania Schroder Salomon Smith Barney, va fi finalizat. Sper ca pana la sfarsitul acestei luni documentul sa fie gata-, a mai afirmat ministrul comunicatiilor. Desi initial Dan Nica anuntase ca pana la sfarsitul lunii august consultantul va prezenta raportul, acesta nu este inca finalizat, ministrul justificand ca este vorba despre -o evaluare extrem de complexa-. -Ma intereseaza ca raportul sa puna in valoare toate calitatile si avantajele operatorului national de telecomunicatii, avand in vedere ca este vorba despre o companie mare si prea serioasa -, a afirmat Nica.

Ministrul comunicatiilor nu a dorit sa comenteze afirmatiile directorului executiv al OTE, Lefteris Antonakopoulos, care a afirmat recent ca grupul elen s-ar putea retrage de pe piata romaneasca in cazul unui esec al negocierilor cu Guvernul roman referitoare la majorarea participatiei sale la capitalul operatorului roman. -Nu vreau sa credeti ca nu stiu sau nu doresc sa raspund intrebarilor legate de procesul de privatizare al RomTelecom. M-am angajat ca, in aceasta perioada, sa protejez imaginea RomTelecom, prin tot ceea ce fac sau voi face, in asa fel incat sa nu poata aparea vreo acuzatie ca Ministerul Comunicatiilor sau Guvernul Romaniei au influentat in vreun fel aceasta tranzactie. Din acest motiv nu voi comenta declaratiile referitoare la RomTelecom, cel putin pana nu exista un acord explicit din partea consultantului-, a precizat Nica.

Referitor la situatia financiara a operatorului de telecomunicatii, ministrul de resort a afirmat ca -este in limite normale-, tinand cont de conjunctura nefavorabila a pietei internationale a comunicatiilor.

Potrivit unui comunicat OTE, operatorul national de telecomunicatii a obtinut in prima jumatate a acestui an un profit net de 29,6 milioane de euro, in conditiile inregistrarii unor venituri operationale de 480,7 milioane de euro, cifra in crestere cu 2,3% comparativ cu perioada similara a anului precedent . Raportul financiar al OTE a fost realizat in conformitate cu standardele de contabilitate general acceptate in Statele Unite (US GAAP), nefiind auditat. Compania a inregistrat in 2001 pierderi nete de 40,8 milioane de euro fata de un profit net de 10,8 milioane de euro in 2000.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.