Home Anunțuri 5 trucuri pentru a evita „bagajul suplimentar” din vacanța de sărbători

5 trucuri pentru a evita „bagajul suplimentar” din vacanța de sărbători

DISTRIBUIŢI

Se știe că în perioada sărbătorilor avem tendința să ne îngrășăm, cedând în fața tuturor bunătăților care se prepară special pentru această perioadă. Iar dacă ne hotărâm să plecăm în vacanță, pornim la drum cu gândul că măcar scăpăm de ispită, pentru că nu vom mai petrece atâta timp în bucătărie gustând din diferite preparate. În realitate, însă, ficare escală în aeroport și orice excursie cu mașina în vacanță poate constitui o capcană pentru înfruptarea cu lăcomie din diferite alimente nu tocmai sănătoase.
Călătoriile reprezintă, în general, o întrerupere a programului și stilului de viață cu care ne-am obișnuit, inclusiv obieciurile de mâncare sunt afectate putând duce la câștigarea unui "bagaj suplimentar" nedorit.
De aceea, este foarte bine ca, indiferent de locul în care mergi de sărbători sau calea de a ajunge acolo, să fii pregătit pentru orice – de la întârzieri de zbor la un mini-bar ticsit cu de toate în camera de hotel – pentru a fi mai ușor să nu cedezi tentațiilor. Dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezității ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din Los Angeles (UCLA), prezintă 5 trucuri pentru a evita "bagajul suplimentar" în vacanța de sărbători.
1. Atenție la excursiile cu mașina. Renunță la opririle la benzinării sau fast-food-uri de pe marginea drumului pentru o masă rapidă. Mai bine pregătești de acasă o gustare sănătoasă pentru drum. Și, cel mai important, nu pleca de acasă fără să mănânci. "Să pleci în excursie fără o masă sănătoasă înainte e la fel de periculos ca atunci când mergi la cumpărături cu stomacul gol. Dacă te grăbești, poți lua cu tine un shake sau un baton proteic pentru a fi mai puțin tentat de ofertele drive-in", precizează dr. Luigi Gratton.
2. Fă-ți pachet din timp. Batoanele proteice, fructele, nucile, boabele de soia sau chiar morcovii mici pot fi o gustare excelentă nu doar atunci când mergi cu mașina, dar și atunci când plănuiești să zbori cu avionul. Să găsești produse sănătoase în aeroport poate fi o provocare, iar dacă totuși găsești fructe, iaurt sau salate, cu un pachet pregătit de-acasă poți economisi mai multe calorii și bani.
3. Și caloriile lichide contează – să fii hidratat, mai ales dacă pleci cu avionul, este foarte important, fiind recomandat câte un pahar de lichide la fiecare oră de zbor. Dar dacă te limitezi la sucuri și cocktailuri, nu faci altceva decât să te hrănești o mulțime de calorii. Bea doar apă și ceai sau energizante fără zahăr.
4. Mare grijă la mini-bar – dacă stați la hotel, foarte probabil că veți avea de suferit din cauza oboselii combinate cu tentațiile din mini-barul din cameră sau oferta de room service. Mai bine renunță să ceri cheia de la mini-bar de la bun început și solicită, în schimb, îndrumări pentru opțiuni de cină cu mâncare ușoară și sănătoasă cu care ești obișnuit.
5. Mai bine puțină mișcare. Dacă avionul tău decolează cu întârziere, profită de timpul liber pentru o plimbare pe aeroport  și nu ceda tentației de a lenevi prin restaurante. Să călătorești poate fi foarte obositor, dar decât să te refugiezi în mâncare pentru energie, mai bine fă câțiva pași în plus în preajma hotelului sau imediat ce ai ajuns acasă. "Indiferent dacă petreceți sărbătorile în afara țării sau doar la câțiva kilometri distanță de casă, să te întorci acasă și să începi noul an fără Çbagaje suplimentareÈ nedorite este cel mai frumos cadou pe care ți-l poți face de sărbători", adaugă Dr. Luigi Gratton.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.