După ce a format o clică a trădătorilor la Senat, Tăriceanu a crezut că poate merge luni în mijlocul liberalilor cu mica sa armată de puciști pentru a preluat puterea printr-o lovitură de palat. Mare i-a fost surpriza ca lui Tăriceanu și găștii sale să le fie trântită în nas ușa liberalilor, chiar dacă aceștia discutau cu demisia lui Crin și a echipei sale pe masă. Tăriceanu a ieşit, luni după-amiază, din şedinţa liderilor PNL, menţionând că BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a susţinut că fostul premier liberal nu mai este, acum, membru în PNL.
Delegația Permanentă a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Călin Popescu Tăriceanu din sala de ședințe a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiecțiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus. Tăriceanu a venit la reuniunea Delegației Permanente însoțit de Radu Stroe, Daniel Chițoiu și Andrei Gerea. În urma obiecțiilor ridicate de președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea lui Tăriceanu la ședință, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tăriceanu din sală.
Majoritatea au fost în favoarea propunerii lui Orban, iar fostul președinte al PNL a întrunit doar patru sau cinci voturi „pentru”. Tăriceanu a spus, când a ieşit, că PNL ar trebui să analizeze rezultatul votului de duminică. El a mai spus că votul pentru părăsirea sălii și, în general deciziile luate la BPN, sunt ilegitime și că le va contesta. Cu toate acestea, conducerea PNL a votat împotriva unei colaborări cu PSD, au mai precizat sursele citate. Pe de altă parte, vicepreședinții PNL au demisionat în bloc în cadrul BPN al partidului, ședință în care s-a dat și un vot împotriva unei colaborări cu PSD. Vicepreședinții PNL au demisionat luni în bloc, în ședința Biroului Politic Național, după ce Crin Antonescu și-a prezentat demisia din funcția de președinte al partidului.