Firmele care detin contracte legale de salubrizare pe raza Capitalei se plang ca sunt -sabotate- de -piratii de gunoaie-. Firmele clandestine sau agentii economici care ridica gunoiul la negru arunca resturile menajere pe sub poduri sau pe terenurile virane. In vederea stoparii acestui fenomen, care in ultimul timp a atins cote nebanuite, reprezentantii firmelor de salubrizare care functioneaza legal, ajutate de Primaria Capitalei si de Politie, vor organiza razii pe strazi. -Vom vana firmele-pirat de salubritate si am decis sa confiscam vehiculele folosite de acestea. Primaria va lua in discutie si ajutoarele firmelor de salubrizare care au contracte cu municipalitatea prin cedarea unor parcari de pe bulevardele Capitalei. Aceste firme vor exploata parcarile alaturi de Primaria Capitalei si asta pentru a nu fi nevoite sa mareasca pretul pentru ridicarea gunoiului menajer-, a spus Razvan Murgeanu, seful Directiei Utilitati Publice din Primaria Capitalei.
In vederea eliminarii concurentei neloiale intre firmele abilitate de Primarie, edilul-sef al Capitalei, Traian Basescu, a decis ca societatile care nu vor respecta regula sa fie sanctionate prin ridicarea licentei de functionare.
Ilie Ciuclea, directorul societatii de salubrizare Supercom, care se ocupa de curatenia Sectorului 2, a precizat ca, in zona sa administrativa, din 415.000 de locuitori numai 300.000 detin contracte pentru ridicarea gunoiului menajer. El a promis ca va incheia contracte cu RATB pentru amplasarea de cosuri de gunoi in toate statiile mijloacelor de transport in comun de pe raza Sectorului 2.
-Maturatul stradal se desfasoara cu dificultate, intrucat numai 20% dintre strazile sectorului sunt asfaltate. In privinta gunoiului menajer, am decis ca pensionarii de peste 75 de ani, cu venituri de pana la 600.000 lei, sa nu mai plateasca serviciile firmei noastre-, a spus Ciuclea.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane