Home Social Patrimoniul municipalitatii, inca neelucidat

Patrimoniul municipalitatii, inca neelucidat

DISTRIBUIŢI

Viceprimarul general al Capitalei, Ioan Radu, a prezentat, ieri, rezultatele oarecum finale ale inventarului patrimoniului municipalitatii pe anul 2000. El a precizat ca acest lucru era imperios necesar intrucat la Primaria Capitalei, in ultimii 11 ani, nu s-a facut nici o inventariere serioasa. Mai mult, in acest rastimp au existat trei controale ale Curtii de Conturi, care nu au gasit nici o neregula, cu toate ca exista serioase probleme.

Potrivit dlui Radu, cea mai grava problema intalnita de Comisia de Inventariere a primariei o constituie imposibilitatea de a evalua spatiile aflate in patrimoniu, deoarece nu se cunoaste valoarea de inventariere a acestora. Aceasta situatie este generata si de faptul ca in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti exista trei directii cu structuri similare si contabilitati separate. Directia Financiar Contabilitate, Directia Generala de Achizitii Publice si Directia Generala de Administrare a Fondului Imobiliar. In fapt, situatia contravine Legii Contabilitatii nr. 82/1991. Valoarea totala a patrimoniului municipalitatii este estimata la 1.164 miliarde de lei, avand un minus de 1,66 miliarde de lei, proveniti din lipsa documentelor privind lichidarea societatilor RASUB, si un plus de 1.959, mijloace fixe si obiecte de inventar.

Viceprimarul Radu sustine insa ca valoarea reala a patrimoniului primariei este mult mai mica de 1.164 miliarde de lei, cu cel putin 439 miliarde de lei, bani care nu se pot descarca din contabilitate. Astfel, cele 439 miliarde de lei reprezinta investitia municipalitatii in construirea in perioada 1993-1998 a 131 de blocuri. Acestea au fost vandute de DAFI, iar la ora actuala nu se cunoaste modul de calcul al pretului de vanzare al apartamentelor si spatiilor comerciale si daca au fost vandute cu profit sau in pierdere. -In subsolul Primariei se afla obiecte de inventar si mijloace fixe care ar trebui casate pentru a nu incarca inutil gestiunea Municipalitatii-, a spus viceprimarul Ioan Radu.

Procesul-verbal al inventarierii, la care 150 de persoane au lucrat timp de sase luni, a fost inmanat primarului general, Traian Basescu, pe data de 28 martie a.c. Prin lege, acesta este obligat sa dispuna in termen de cinci zile de la primirea documentelor masurile ce se impun.

Cu doua saptamani in urma, viceprimarul Radu, insarcinat cu aceasta evaluare, a solicitat Ministerului Finantelor prelungirea termenului de depunere a bilantului contabil pe anul 2000 pana la data de 15 aprilie a.c.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.