Home Social Repetitie generala la simularea admiterii la liceu

Repetitie generala la simularea admiterii la liceu

DISTRIBUIŢI

Toate inspectoratele scolare judetene si cel al municipiului Bucuresti vor organiza, pana in 15 mai, simularea admiterii in liceu, potrivit noii metodologii prin care elevii vor fi repartizati, in functie de medii si optiuni, prin intermediul computerului, a declarat Vasile Molan, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Incepand de miercuri, sefii inspectoratelor scolare au inceput sa stabileasca, impreuna cu directorii unitatilor de invatamant, centrele scolare in care vor fi stocate toate datele si va fi discutata metodologia organizarii admiterii.

Elevii vor avea la dispozitie patru zile pentru a-si exprima optiunea, din momentul in care au primit lista cu toate liceele din orasul in care locuiesc sau din zonele limitrofe – in cazul in care scolarii domiciliaza in zone izolate sau sate in care nu exista astfel de unitati de invatamant, a adaugat secretarul de stat.

In etapa urmatoare, informatiile privind optiunile elevilor si mediile obtinute de ei in clasele a V-a, a VI-a si a VII-a vor fi introduse in calculator, iar apoi vor fi transmise directorilor scolilor generale, spre verificare. In ultima etapa, elevii vor afla in ce liceu au fost admisi.

Potrivit secretarului de stat, simularea admiterii reprezinta un prim exercitiu vizand introducerea in calculator a listelor cu locurile la admitere, numele si optiunile elevilor, precum si rezultatele la invatatura in primii trei ani de gimanziu, dupa capacitate urmand sa fie adaugate doar mediile clasei a VIII-a si cele de la examenul de Capacitate.

MEC a hotarat ca toate datele in vederea admiterii sa fie inregistrate pe doua sisteme de calcul, pentru a evita compromiterea admiterii, in cazul unor defectiuni ale retelei.

Forma definitiva a metodologiei de admitere in liceu va fi anuntata public dupa 15 mai, cand vor fi anuntate si rezultatele simularii.

Elevii din promotiile anterioare, care vor sa urmeze liceul, trebuie sa depuna o cerere in acest sens la scoala generala absolvita. Cei care au absolvit gimnaziul inainte de 1999, an in care a fost introdus examenul de Capacitate, se pot inscrie la liceu numai pe baza mediilor obtinute in scoala generala, a adaugat Vasile Molan.

In fiecare judet si in municipiul Bucuresti va exista cate un centru de colectare a informatiilor pentru elevii care domiciliaza in alte zone, a mai spus Molan, precizand ca, in 2000, la admiterea in liceele din Capitala s-au prezentat peste 2.000 de elevi din provincie.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat, pentru admiterea in clasa a IX-a, sesiunea iulie 2001, 175.000 de locuri in licee, ceea ce reprezinta aproximativ 62% din numarul total al absolventilor claselor a VIII-a si 120.000 de locuri pentru invatamantul profesional si de ucenici. In clasele a IX-a seral vor fi 5.000 de locuri la admiterea din acest an.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.