Home Legislație Lafarge asteapta vremuri mai bune pentru piata cimentului din Romania

Lafarge asteapta vremuri mai bune pentru piata cimentului din Romania

DISTRIBUIŢI

Compania franceza Lafarge asteapta relansarea pietei constructiilor pentru a-si recupera investitiile de peste 100 milioane de dolari pe care le-a realizat in Romania.

-Pentru moment, piata constructiilor a scazut semnificativ. Ea a inceput sa se redreseze de acum trei ani, insa nu a reusit sa reatinga nivelul pe care-l asteptam. Noi suntem insa jucatori pe termen lung si perseveram-, ne-a declarat vicepresedintele Grupului Lafarge, dl Bernard Kasriel, care a condus o delegatie de oameni de afaceri francezi care a vizitat Romania saptamana trecuta.

Lafarge este actionarul majoritar al celei mai mari companii romanesti de ciment, Romcim. -Atunci cand am preluat compania, in urma cu trei ani, ne-am angajat la un program de modernizare foarte important, de 120 milioane de dolari, care pana in prezent a fost realizat in cea mai mare parte. Cele mai mari fabrici ale noastre, cele de la Medgidia si de la Hoghiz (judetul Brasov), au fost modernizate. A fost optimizat consumul de energie, au fost automatizate si s-au facut investitii pentru protectia mediului. Deci investitia a fost realizata in cea mai mare parte. Nu ne mai raman de investit decat cateva milioane de dolari, pentru a avea unitati foarte performante-, a adaugat dl Kasriel.

Domnia-sa considera ca Romania este o piata foarte interesanta pentru investitii, in primul rand datorita populatiei sale numeroase si datorita situarii geografice, avand acces la cai de comunicatii maritime si fluviale.

Potrivit dlui Keiser, Grupul Lafarge, ca de altfel toti investitorii francezi, nu solicita avantaje suplimentare fata de investitorii autohtoni. -Nu suntem in cautarea subventiilor si a avantajelor. Cea mai mare parte a colaboratorilor nostri sunt romani, iar cea mai mare parte a directorilor nostri sunt tot romani. La inceput, in cadrul comitetului de directie al Lafarge Romania am avut foarte multi expatriati. Acum sunt patru romani si trei francezi, ceea ce ne face sa ne consideram o intreprindere romaneasca-, a mai spus domnia -sa. Singurele cerinte ale investitorilor francezi, pe care le-au adresat autoritatilor romane, s-au referit la -transparenta regulilor jocului, stabilitatea reglementarilor si aplicarea lor efectiva, pentru ca in nici o tara nu se poate lucra cu eficacitate daca regulile fiscale se schimba prea frecvent-.

Oamenii de afaceri francezi prezenti la Bucuresti in delegatia MEDEF s-au aratat interesati atat de a participa la constructia de drumuri si autostrazi, cat si de eventualitatea concesionarii unor asemenea cai de comunicatii. -In acest domeniu, ca si in cel al serviciilor comunale, se poate spune ca industria franceza este printre primele in lume, daca nu chiar prima-, a adaugat vicepresedintele Grupului Lafarge.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.