Home Social Scolile, aparate de -amazoane-

Scolile, aparate de -amazoane-

DISTRIBUIŢI

– Din lipsa fondurilor, femeile de serviciu vor deveni -arma secreta- a Ministerului Educatiei si Cercetarii in lupta contra -terorismului scolar-

– Amenzile pentru parintii elevilor periculosi ar putea ajunge pana la cinci miliarde de lei, potrivit legislatiei in vigoare


Imaginea unei -super cleaning lady- (in traducere, -super-femeie de serviciu-) va deveni, pe cat se pare, simbolul disciplinei si sigurantei din scolile romanesti.

Si asta pentru ca, din lipsa de fonduri, MEC este nevoit sa apeleze la personalul auxiliar din unitatile de invatamant, pentru pastrarea ordinii si disciplinei. Asa ca fochistii, instalatorii si femeile de serviciu vor fi principalii garanti ai unei bune desfasurari a actului educational in scolile romanesti… -In scoala, pe parcursul derularii orelor, intrucat profesorii sunt in clase, personalul auxiliar trebuie sa asigure – suplimentar – o protectie in scoala, sa fie atent la ce se intampla… Pentru ca oricum nu pot sa se ocupe nici de curatenie, nici de ingrijirea sobelor, pe parcursul derularii orelor-, ne-a declarat ministrul educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu. -Toate persoanele aflate in scoala trebuie supravegheate suplimentar, din momentul in care intra in scoala si pana o parasesc-, ne-a mai precizat ministrul educatiei. Pe intreaga retea de invatamant, personalul didactic auxiliar si nedidactic este de aproximativ 75.000 de salariati, raspanditi in 22.000 de unitati scolare.

Totodata, Ecaterina Andronescu considera ca elevii nu trebuie sa aiba parte de un stres suplimentar, in cazul in care cineva si-ar dori sa-i supravegheze si in pauze. -Pauza este gandita cu scopul ca elevul sa respire putin in pauza dintre cele doua ore de curs. Si nu consider normal ca un profesor sa stea pe capul lor in intervalul celor cateva minute de recreatie-, este de parere ministrul Andronescu.

In ce priveste inasprirea pedepselor pentru elevii cu comportament periculos, secretarul de stat in MEC responsabil cu invatamantul preuniversitar, Constantin Corega, ne-a precizat ca in sedinta de guvern de astazi va fi dezbatut un plan de masuri privind intensificarea activitatilor specifice pentru cresterea sigurantei in zona unitatilor de invatamant. Respectivul plan de masuri ar trebui sa fie luat in considerare si de Ministerul de Interne, cat si de Ministerul Administratiei Publice, deoarece acestea se regasesc in zona de responsabilitate a actului educational, prin prezervarea oricaror activitati daunatoare acestuia. -Pentru MEC, tot ce se afla pe teritoriul unei scoli – curte si imobil – se afla in zona de raspundere a ministerului. In schimb, tot ce se afla in afara scolii cade in responsabilitatea Ministerului Administratiei Publice si – in situatii extreme – in cea a Ministerului de Interne-, a declarat Constantin Corega. Secretarul de stat a tinut sa precizeze ca principala responsabilitate pentru conduita copiilor revine familiei. -Cand copilul savarseste o fapta care duce la vatamari corporale sau care determina panica si afecteaza desfasurarea procesului de invatamant, conform Legii 180/2000 pentru aprobarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, amenzile pe care parintele le poate primi sunt de pana la cinci miliarde de lei-, a conchis Constantin Corega.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.