Home Social BACALAUREAT 2001 – examenul oral de Limba moderna

BACALAUREAT 2001 – examenul oral de Limba moderna

DISTRIBUIŢI

Candidatii Bacalaureatului de anul acesta continua seria probelor si maine, cand vor avea de -infruntat- examenul oral la limba moderna. Practic, acest examen este ultimul din seria -lejera- a Bacalaureatului 2001. De luni vor incepe adevaratele focuri, cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Ca si pana acum, in pagina de Educatie a editiei noastre de maine veti gasi absolut toate reperele unei abordari – cat mai pe gustul examinatorilor – a subiectelor acestui examen.

LIMBA ENGLEZA

Structura testului pentru aceasta disciplina in cadrul Examenului National de Bacalaureat se diferentiaza in functie de:

– felul probei de examen: oral sau scris;

– numarul de ore studiate pe saptamana grupate: 5-7 ore, 3-4 ore, 1-2 ore pe saptamana si minoritati;

– Programa de Bacalaureat 2001 pentru Limba si literatura engleza.

PROBA ORALA

Deoarece obiectivele de evaluare sunt aceleasi, structura subiectelor de examen (tipul si numarul de itemi) este aceeasi, indiferent de numarul de ore studiate pe saptamana. Baremul de notare va fi valabil pentru toate profilurile. Itemii vor diferi doar prin gradul de dificultate, descrescand de la 5-7 ore de studiu/saptamanal pana la minoritati.

Structura probei orale:

SUBIECTUL I: citirea si comentarea/interpretarea unui text necunoscut;

SUBIECTUL II: rezolvarea unui set de exercitii/propozitii de tip comunicativ (6-10 sentences);

SUBIECTUL III: realizarea unei descrieri/naratiuni/argumentari pe baza unei teme libere.

LIMBA GERMANA

Structura testului pentru aceasta disciplina in cadrul Examenului National de Bacalaureat se diferentiaza in functie de:

– felul probei de examen: oral sau scris;

– numarul de ore studiate pe saptamana grupate: 5-7 ore, 3-4 ore, 1-2 ore si minoritati;

– Programa de Bacalaureat 2001 pentru Limba si literatura germana.

PROBA ORALA:

SUBIECTUL I:

– citirea si redarea continutului unui text cunoscut (din manual) pentru minoritati si necunoscut – pentru 1-2 ore de studiu/saptamanal;

– citirea si comentarea/interpretarea unui text necunoscut – pentru 3-4 ore si 5-7 ore de studiu/saptamanal.

SUBIECTUL II: exercitii de tip comunicativ (transformari gramaticale si lexicale, completari, alegeri, sinonime, antonime, familii de cuvinte, ordonare de cuvinte in propozitie s.a.m.d.).

Pentru toate profilurile, itemii vor diferi doar prin gradul de dificultate, descrescand de la 5-7 ore de studiu/saptamanal pana la minoritati. Fiind acest tip de itemi, rezolvarile nu permit interpretarea baremului.

SUBIECTUL III: realizarea unei descrieri/naratiuni/argumentari pe baza unei teme libere.

LIMBA FRANCEZA

Statutul disciplinei in cadrul Examenului National de Bacalaureat: pentru limbile moderne exista o proba orala obligatorie si o proba scrisa, la alegere (e sau f). Pentru ambele probe, in sesiunea de Bacalaureat 2001, la Limba franceza se realizeaza:

– Unificarea nivelurilor de limba (L1 si L2);

– Gruparea testelor in patru categorii, in functie de numarul saptamanal de ore de studiu: 1-2 ore, 3-4 ore, 5-7 ore, minoritati/L3;

– Introducerea textelor, ca suport al exercitiilor (text studiat: 1-2 ore si minoritati; text necunoscut: 3-4 si 5-7 ore).

EXEMPLE DE ITEMI – MODUL DE APLICARE A BAREMULUI

PROBA ORALA

Proba orala evalueaza capacitatea de intelegere si exprimare orala in Limba franceza.

Biletul de examen contine cinci itemi, grupati in trei subiecte. Toate subiectele sunt obligatorii. Notarea se va face pentru fiecare subiect in parte, conform baremului indicat. Se acorda din oficiu 10 puncte.

Manualul de fata prezinta un model de subiect pentru fiecare dintre cele doua probe, insotit de un scurt comentariu de barem pentru acei itemi care pot crea dificultati profesorilor examinatori.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.