Home Life Motive pentru care e bine să fii femeie

Motive pentru care e bine să fii femeie

DISTRIBUIŢI

Să fii femeie este destul de greu, multe persoane fiind de această părere, însă există și unele avantaje, iar o parte dintre ele sunt legate de sănătate. Spre exemplu, femeile trăiesc cu aproximativ cinci ani mai mult decât bărbații, în medie. Sau, conform mai multor cercetări, femeile au un risc mai mic de a dezvolta anumite afecțiuni.
Iată, după cum arată „My Health News Daily“, citat de ziare.com, care sunt cele mai frecvente boli.

Maladia Parkinson

O analiză realizată pe baza a șapte studii arată că bărbații sunt de 1,5 ori mai expuși riscului de a dezvolta maladia Parkinson. Potrivit specialiștilor, un motiv pentru diferența menționată ar fi acela că estrogenul protejează femeile de această tulburare neurodegenerativă.
Însă unele simptome ale maladiei pot fi mai pronunțate la femei. Spre exemplu, unele dintre ele simt o oboseală mai accentuată decât bărbații.

Cancer la ficat

Femeile sunt mai puțin expuse riscului de a face carcinom hepatocelular – cel mai comun tip de cancer la ficat. La bărbați, rata de incidență a acestuia este de aproximativ trei ori mai mare, potrivit unui raport din 2010.
Totodată cercetătorii din cadrul Universității din Bologna, Italia, au ajuns la o concluzie similară, după ce au studiat 417 pacienți italieni. 313 dintre ei aveau ciroză la ficat (un factor de risc pentru carcinomul hepatocelular), iar restul aveau deja un astfel de carcinom.
În plus, femeile care au cancer la ficat în stadiu final pot trăi mai multe luni, cinci în medie, față de bărbații aflați în aceeași situație.

Melanom

Din 68.000 de oameni din Statele Unite ale Americii care au fost diagnosticați cu melanom (sau cancer de piele) în 2010, aproape 39.000 – 57% – erau bărbați, potrivit Institutului Național de Cancer.
Un motiv pentru care rata incidenței acestei boli este mai mică la femei ar putea fi acela că ele fac mai multe lucruri pentru a-și proteja pielea. În urma unui sondaj realizat în 2010 cu ajutorul a 31.428 de americani, 11,2% dintre femei au spus că stau la umbră, comparativ cu 6,2% dintre bărbați.

Esofagul lui Barrett

Și în acest caz femeile sunt mai puțin expuse riscului de a fi diagnosticate cu această boală, care este caracterizată prin deteriorarea mucoasei esofagului de către acidul stomacal.
O cercetare realizată în 2010, în cadrul unui centru medical din statul american Oregon, pe baza spitalizărilor făcute pentru probleme legate de refluxul gastroesofagian, arată că atât esofagul lui Barrett, cât și cancerul esofagian sunt mai frecvente la bărbați decât la femei.
În ceea ce privește motivul pentru care femeile sunt mai ferite, ar fi vorba tot de hormonii feminini, ca și în cazul maladiei Parkinson, deși este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege exact ce influențe au aceștia.

Cancere la cap și gât

Conform Institutului Național de Cancer din SUA, mai mulți fumători bărbați se aleg cu astfel de cancere, comparativ cu femeile fumătoare.
Într-un studiu publicat în 2010 se arată că tot cantitățile mari de estrogen și progesteron, hormoni principali feminini, pot micșora riscul ca femeile să dezvolte cancere la cap și gât, precum și cancere ale tractului gastrointestinal superior, inclusiv la stomac și esofag.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.