România, țara tuturor posibilităților, permite unor magistrați care au tulburări psihice să împartă dreptate celor care încă o mai caută prin sălile de tribunal. Un exemplu în acest sens este cazul unui judecător, Florea Mihăiță, actualmente pensionat de numai o lună, care, deși a fost diagnosticat cu tulburare cognitivă, a fost ținut în funcție până la pensionare. O altă judecătoare, pe care CSM-ul a decis să o trimită la un examen psihic, dă în continuare verdicte la Judecătoria Focșani. Iar judecătoarea, Elena Simionescu, zisă și Voodoo, pe care Consiliul a sancționat-o de două ori cu reducerea salariului, pentru practici de vrăjitorie împotriva colegilor magistrați, a fost promovată.
Justiția română are bube multe, iar una dintre cele mai urâte este aceea că unii dintre judecătorii care împart dreptate suferă de boli pshihice, iar CSM-ul, deși înștiințat de această situație, nu face nimic.
Un astfel de caz este cel al unui judecător al Tribunalului Bacău, Secția Contencios-Administrativ, anume Florea Mihăiță, care a fost internat la Spitalul de Urgență Bacău, Secția Psihiatrie, unde a fost diagnosticat, printre altele cu tulburare cognitivă, adică funcțiile intelectuale de cunoaștere îi erau tulburate. Apoi s-a întors în instanță unde a comis niște erori într-un dosar pe care îl avea pe rol, în anul 2006. Judecătorul cu pricina a făcut praf procedura în domeniu, dispunând în mod greșit, insolvența unei societăți, fără să ia în calcul că la dosar se depusese o altă cerere prin care se cerea anularea primei petiții. Constatarea a fost făcută chiar de inspectorii CSM, care, după ce au fost sesizați de justițiabili au mai remarcat că magistratul a fost internat și la Spitalul Universitar Socola, renumit pentru tratarea bolnavilor psihic, dar după "ce-și făcuse de cap" prin dosar. Cu privire la această situație, Tribunalul Băcau a subliniat că starea sănătății sale afectează calitatea muncii acestuia. Cu toate acestea, judecătorul în cauză a continuat în funcție, fiind scos pe linie moartă abia anul acesta în luna octombrie, când s-a pensionat. Un alt caz este cel al unei judecătoare, respectiv Doina Miron de la judecătoria Focșani, care a cerut protecție de la CSM, în luna octombrie a anului trecut, deoarece ar fi fost agresată verbal. Însă, Consiliul a constat că nu există asemenea agresiuni la adresa magistratului, motiv pentru care a cerut expertizare sa psihică, deoarece "există suspiciunea unei anumite stări de sănătate mintală". Și expertiza s-a făcut, însă, judecătoarea este în continuare bine mersi în funcție împărțind un anumit tip de dreptate.
Judecătoarea Voodoo a fost promovată
Iar despre un alt caz, deja celebru, respectiv judecătoarea voodoo Elena Simionescu de la Judecătoria Vatra Dornei, care a fost acuzată că practică vrăjitoria pe colegii săi magistrații și sancționată de CSM, pe această temă, aceasta în loc să retrogradeze, a promovat. Astfel că după ce a fost sancționată de două ori de CSM cu reducerea salariului, aceasta s-a transferat la judecătoria Vaslui, însă pe siteul CSM-ului figurează ca fiind judecător de Tribunal, ceea ce înseamnă promovare la o instanță superioară.