Sistemul e-learning reprezinta viitorul dezvoltarii industriei IT & C din Romania, care, in sase ani, va putea atinge o cota de 30% in economia Romaniei, a declarat, ieri, deputatul Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei parlamentare pentru tehnologia informatiei si comunicatii, in cadrul unui seminar organizat de Omnilogic BGS si Total Net.
-Industria IT & C din Romania nu este foarte mare, in prezent, si trebuie sa facem un pas inainte pentru dezvoltarea acesteia, iar sistemul e-learning poate contribui la largirea bazei de invatamant, pentru a produce cat mai multi absolventi-, a spus Pambuccian.
El a apreciat ca, pentru cresterea fortei de munca pentru sectorul IT & C trebuie sa apara un sistem alternativ de invatamant, prin care pot fi exploatate resursele umane din intreaga tara. De asemenea, a precizat ca actuala criza economica cu care se confrunta Statele Unite reprezinta un avantaj pentru Romania. -Multe companii americane isi concediaza din salariatii din Statele Unite si angajeaza romani-, a spus Pambuccian.
Actuala tehnologie de telecomunicatii, prin sistemul e-learning, poate contribui la raspandirea uniforma la nivelul intregii tari a cunostintelor, a precizat Daniel Delrahim, expert in cadrul International Education Market. -Tehnologia se invata in invatamantul superior, iar universitatile din Romania pot avea studenti virtuali prin introducerea sistemului e-learning-, a spus Delrahim, apreciind ca prin acest sistem pot fi reduse cheltuielile studentilor privind deplasarea la scolile superioare.
Presedintele Comisiei parlamentare IT & C a mai adaugat ca in Romania exista, in prezent, sistemul de invatamant la distanta, dar in acest an universitar trebuie pregatita lansarea sistemului e-learning, care sa apara in urmatorii doi-trei ani.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane