Cu surle și trâmbițe, în noul GovITHub, cu noul conducător, se anunța că nicio instituție de stat nu trebuie să mai depindă de nicio firmă de IT. Se discuta de open source și de software ce poate fi proiectat de voluntari.
Unul din cei mai gălăgioși promotori anti – INTELECTUAL PROPERTY RIGHTS, adică de soft proprietar este Florin Talpeș, tartorul din GovITHub.
Dar lucrurile stau cu totul altfel când este vorba de propria sa firmă, Softwin. Nenumărate instituții ale statului depind de fapt de firma Softwin, de Talpeș și de licențele acestuia, Talpeș fiind cunoscut ca un promotor al propriului software și al impunerii softului proprietar in instituții. Desigur, acolo unde reușește să mai facă și oferte competitive sau să aranjeze licitațiile ca să fie favorizat după cum am arătat AICI. În rest, vulpea dacă nu ajunge la struguri spune că sunt foarte acri.
CITEȘTE ȘI Demonstrație de informatician: licitațiile pentru „semnătura olografă” a lui TALPEȘ au fost trucate
În realitate, toți funcționarii publici depind de licențele Softwin și de softul făcut de Florin Talpeș.
Astfel, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a absorbit fostul Institut Național de Administrație care achiziționează platforma de e-learning de la Softwin prin proiectul PHARE 2005/016-772.01.03.01.02 “ suport logistic pentru sediul actual al Institutului Național de Administrație (INA) și pentru sediile Centrelor Regionale de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală ( CRFCAPL)”. Trebuie să specificăm că, în conformitate cu propriile afirmații, Agenția Națională a Funcționarilor Publici avea dezvoltat un singur curs de formare.
Ulterior, Institututul Național de Administrație a fost desființat și preluat prin comasare și absorbție de către ANFP, conform prevederilor HG nr. 1000/2006 privind organizarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.
Prin proiectul “Implementarea în sistem e-learning de programe de formare în domeniul administrației publice pentru sprijinirea dezvoltării societății informaționale” cod SMIS 4376, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, implementat de beneficiarul ANFP în perioadă 2010-2012, platforma e-learning a fost extinsă și modernizată, prin dezvoltarea unui sistem de gestiune și livrare a învățării în format blended learning pentru un număr de 20 cursuri de formare. În cadrul celor 20 de cursuri de formare au fost dezvoltate un număr de 362 de ore de eLearning la care au participat 743 de persoane, conform Raportului final de progres al proiectului.
CITEȘTE ȘI Bacalureatul, prilej de noi licitații cu dedicație pentru SOFTWIN
Ce aflăm de la beneficiarul ce este total dependent de Talpeș și de firma lui, Softwin? : Codul sursă al platformei de e-Learning aparține dezvoltatorului (Softwin).
Și iată cum toți funcționării publici din România sunt total dependenți de firma Softwin și de Florin TALPEȘ! Una spunem și alta facem!
Ce mai aflăm de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici?
Că au fost achiziționate Servicii de dezvoltare a sistemului de gestiune și livrare a învățării în format blended learning.
În cadrul acestor servicii s-a realizat printre altele extinderea funcționalității platformei existente prin achiziționarea unui număr suplimentar de licențe, dezvoltare de conținut pentru 20 de cursuri în format blended learning, dezvoltare module funcționale, furnizare de echipamente hardware, servicii de dezvoltare software.
În acest caz, procedura de achiziție aplicată a fost de licitație restrânsă, accelerată cu anunțul de participare nr. 113422 din 24.12.2010.
Participanții la procedura au fost SC ROMSYS SRL și SC ESSENTIAL SYSTEMS SRL.
Valoarea de atribuire a contractului de servicii de dezvoltare a sistemului de gestiune și livrare a învățării în format blended learning de către SC ROMSYS SRL a fost de 8.830.984 lei fără TVA. Deoarece între timp firma ROMSYS s-a desființat nu am reușit să confirmăm faptul că au lucrat tot cu Softwin.
Platforma a fost utilizată pentru derularea următoarelor activități din cadrul ANFP:
– 20 de cursuri în format blended learning dezvoltate și livrate prin proiectul “Implementarea în sistem e-learning de programe de formare în domeniul administrației publice pentru sprijinirea dezvoltării societății informationale” cod SMIS 4376
– 1 curs de formare online pe tema “Management public modern – provocări și oportunitati”, dezvoltat și adresat grupului țintă de 86 de prefecți și subprefecți în cadrul proiectului “Consolidarea performanței Prefectilor și Subprefecților din România în contextul integrării în Uniunea Europeană și al descentralizării administrative și financiare”, cod SMIS 32582, finanțat din PODCA;
– 1 curs de formare dezvoltat în format blended learning pe temă “Etica și integritate în administrația publica” derulat în cadrul modulului de formare “Managementul resurselor umane și al performantei”, din cadrul proiectului “Cresterea capacității administrației publice de a gestiona procesele de recrutare, selecție și evaluare a funcționarilor publici în contextul creșterii gradului de responsabilizare a administrației publice privind gestionarea funcției publice”, cod SMIS 35032, finanțat din PODCA, dedicate unui număr de 500 de participanți.
– Conținut didactic cu privire la susținerea probei eliminatorii de testare a cunoștințelor de operare PC livrat prin platformă eLearning în cadrul desfășurării concursurilor organizate pentru ocuparea funcțiilor publice vacanțe de către ANFP.
– Utilizarea platformei pentru realizarea pilotării sistemului de înscriere online a grupului țintă de participanți la modulele de formare din cadrul proiectului “Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacității instituționale a administrației publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale” cod SMIS 48159, finanțat din POAT și derulat în perioadă august 2013-decembrie 2015.
În prezent, platforma e-learning este funcțională și poate fi accesată în bază unui user name și parolă, iar cursurile existente pot fi accesate în format online, la cerere.
Numărul de utilizatori activi la data de 10 august 2016 a fost de 2224.
Numărul total de utilizatori ai platformei de e-learning, până în prezent, este în rușinosul cuantum de 3937. Bani aruncați, având în vedere numărul total de funcționari publici de la noi din țara!
O noua incercare in invatamant
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=zLvE73DS0uQ
Acesta este cometariul blocat, fapt ce denota cat de sinceri sunt acesti oameni
ACEEASI MARIE, poarta acum ALTA PALARIE – EdU Network – strategie de reconectare la “lantul trofic”
Nu sunteti cumva ACEEASI EXPERTI VECHI IN EDUCATIE din proiectele alea “strategico-strategice”, de 18-20 milioane fiecare din Educatie, care mai decare cu nume mai pompoase, in care au fost cheltuite sume colosale din bani publici in perioada 2009-2015 ?
Parte din ele sunt chiar aici http://old.fonduri-ue.ro/posdru/images/downdocs/lista_solicitanti_si_parteneri_07102011.xls ….daca le-ati “uitat”.
Doar in lista asta sunt peste 40 de proiecte in care ati intrat direct ca partener sau furnizor prin firmele voastre SOFTWIN, INTUITEXT si prin ASOCIATIA SHOTRON (despre care nu mentionati nimic)
Ca “experti in educatie” , cat ati incasat, din aceste zeci de proiecte? Rezultatul a fost oare un succes ? Sau au fost “incercari nereusite” pentru societate? ….ca pentru firmele voastre se pare ca aceste proiecte au fost destul de benefice, devreme ce Softwin avea cifra de afaceri de 66 milioane de lei, iar acum doar 6 milioane… cu pierderi an de an fara aceste proiecte cu finantare din bani publici. Intuitext la fel, a scazut dramatic de cand s-a fasait afacerea manualelor. Shotron zero barat fara aceste proiecte
Decat sa incercati sa va reconectati la lantul trofic al banilor publici , mai bine mergeti voi repejor la firmele voastre si vedeti cum faceti cifra de afaceri, dar din economia reala , nu din contracte finantate din bani publici.
Nu vom putea avea excelenta fara profesori carora sa le platim salarii pe masura. Atunci va exista o schimbare. Ei sunt singurii care pot schimba ceva. “nu-ti trebuie nici un buget ca sa faci ce facea diriginta dvs in ’71 ” (45:00)…spune Esca, dar Talpes tace malc.
Singurul adevar pe care l-ati citat este : “nici o tara nu poate avea un sistem de educatie mai bun decat profesorii pe care ii are” (1:45:25). Aceasta este cheia schimbarii, restul sunt doar vorbe dulci in interviuri comandate pentru promovare….pardon manipulare