Home IT & Comunicatii Pe Internet, orice film costa un dolar

Pe Internet, orice film costa un dolar

DISTRIBUIŢI

Majoritatea romanilor sunt niste firi intreprinzatoare. Fie ca au in administratie un SRL, fie o mica afacere familiara, oricare poate gasi o oportunitate de a face bani. Cu atat mai mare este oportunitatea, o data cu intrarea in cotidian, si la noi, a Internet-ului. Poate una dintre cele mai dinamice activitati o reprezinta comercializarea programelor si a jocurilor pentru calculator, a muzicii si a filmelor in format electronic. Chiar daca, de cele mai multe ori, astfel de activitati se afla sub incidenta ilicitului, lipsa unor reglementari legislative severe ofera inca un mare spatiu de manevra pentru astfel de intreprinzatori. Dar avem circumstante atenuate, avand in vedere ca nu noi le-am inventat.

Piratarea filmelor, o afacere infloritoare

In ultima perioada, pirateria productiilor cinematografice tinde sa devina mai profitabila decat cea software. Asta, din cauza ca noutatile din acest domeniu se succed extrem de repede, iar pe de alta parte, piata romaneasca de profil este intr-o permanenta crestere. In plus, filmele piratate au un urias avantaj: sunt mult mai ieftine decat suratele lor licentiate. Nu mai reprezinta o noutate ca la aproape orice colt de strada in Bucuresti, pentru 50.000 – 80.000 lei pot fi cumparate productii hollywoodiene care au avut bugete de zeci de milioane de dolari. Cu atat mai interesant este faptul ca unele dintre filmele existente nici macar nu au fost lansate oficial la noi.

In principiu, pentru a te apuca de aceasta afacere, nu iti trebuie decat un computer performant, o conexiune cat mai buna la Internet si un CD Writer. In rest, atat productiile, cat si soft-ul necesar reconversiei, in functie de formatul in care se gasesc, pot fi descarcate in mod gratuit de pe Internet. In prezent, cele mai utilizate programe pentru astfel de activitati sunt -MicroDVD- si -Studio Subtitle-. Acestea ofera posibilitatea subtitrarii in limba romana. In primul rand, se copiaza dialogul in limba engleza sau in franceza (sa nu uitam ca in Occident majoritatea filmelor se si titreaza, pentru ca si surzii sa poata intelege), care apoi este schimbat cu ajutorul programului in limba romana. Daca respectivul film nu este titrat in limba engleza, dialogul este tradus -dupa ureche-, care mai apoi, cu ajutorul soft-ului -Studio Subtitle-, este inscriptionat pe CD. Formatul in care sunt copiate filmele este de tip DivX, un fel de standard pentru aceasta activitate.

Unele filme ajung pe Internet chiar din ziua in care sunt lansate in premiera la cinematografe. Acolo, cu siguranta se afla un binevoitor cu o camera digitala care le va inregistra, pentru ca putin mai tarziu sa le ofere prietenilor prin Internet. Un alt sistem folosit, dar comun numai in Occident, este piratarea filmelor direct de pe DVD-uri. Acolo, filmele pe suport magnetic (respectiv casetele video) sunt deja depasite. -Fratii- straini ai piratilor romani decripteaza cu ajutorul unor soft-uri speciale filmele pe format DVD, facandu-l disponibil pentru download. Este de notorietate colaborarea dintre -specialistii- romani si cei asiatici in special, atat in privinta schimbului de software pentru calculatoare, telefoane mobile, cat si pe segmentul muzicii (MP3) si al filmelor. Dupa ce se realizeaza un stoc de productii consistent, este timpul ca acestea sa fie si vandute.

30.000 de lei penttru filmele de top

Oricare dintre noi putem avea acces la filme in format electronic. O simpla apasare de buton pe un link web care are postate oferte cinematografice ne face legatura cu un astfel de comerciant. De exemplu, pe -Bursa ROL- (www.rol.ro/bursa/) sunt sute de anunturi de acest gen. Pretul filmelor variaza intre 30.000 lei si 60.000 lei. Aici pot fi gasite liste cu sute de titluri de filme de actiune, XXX sau software specializat, adresele web ale comerciantilor, precum si numerele de telefon la care pot fi contactati. La adesa www.fullcd.org, puteti instala pe PC programul DivX AntiFreeze 0.3, un patch care asigura rularea filmelor DivX peste momentul in care acestea se blocheaza, precum si AC3 Filters, practic, niste filtre pentru filmele cu sunet digital AC3. In privinta punerii la punct a tranzactiei, putem lua un exemplu. Anuntul de pe Bursa.rol spune: -superlista divx. calitate, garantie, totul f. repede-. Persoana de contact Eugen are, intr-adevar, o lista impresionata de filme. Nu trebuie decat sa fie sunat si sa fie expediat un e-mail cu titlurile dorite si stabilit un loc de intalnire, preferabil in zona Iancului, Pantelimon, Titan. Pretul unui CD este de 30.000 lei, minimum 10 bucati cu garantie 72 de ore. In plus, intreprinzatorul iti poate oferi si filme in format HDD la pretul de 15.000 de lei. Accepta si schimburi!

Daca sunt probleme cu estetica, nu trebuie decat sa accesati http://cdcovercentrl.com si, cu ajutorul unei imprimante color, copiati si coperta originala a filmului. Cei implicati recunosc ca efortul merita. Ii credem, din moment ce nu au cheltuieli de productie, iar pretul unui CD gol nu este mai mult de 15.000 lei, ceea ce poate aduce un profit de chiar si 100% pentru un film.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.