In perioada 12- 13 septembrie, Ambasada Israelului va desfasura un eveniment hi-tech major. Organizat in aceeasi perioada cu -Produs in Romania pentru IT&C-, manifestarea reprezinta un prilej de intalnire dintre cele mai importante companii israeliene de profil si firmele romanesti din acelasi domeniu. -Nu dorim sa luam din laurii evenimentului organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Manifestarea organizata de Ambasada Israelului se doreste a fi numai un prilej in care cele peste 20 de companii israeliene invitate vor cunoaste companiile romanesti hi-tech in vederea dezvoltarii unor parteneriate-, sustine atasatul Ambasadei Israelului pe probleme economice, domnul Yehezkel Pollyack.
Mai mult un seminar de afaceri decat o expozitie cu tehnologii de ultima ora, manifestarea organizata de Ambasada Israelului va fi onorata de prezenta domnului Michael Rottemberg, consilier al Ambasadei pe probleme de IT si Comunicatii, de altfel unul dintre exponentii de baza ai dezvoltarii sectorului de inalta tehnologie din tara de origine. Dupa cum se stie, Israelul a devenit in ultimele doua decenii una dintre cele mai importante tari din lume producatoare de tehnologie de varf, socotita de altfel ca a doua Silicon Valley. Acest lucru a fost posibil numai prin implementarea unor programe guvernamentale solide. -Cum majoritatea specialistilor nostri din inalta tehnologie erau axati in principal pe dezvoltarea unor proiecte militare, reformele din acest segment a determinat o reorientare spre platformele civile. Astfel, la un moment dat, prin constituirea unor incubatoare de afaceri in care statul era principalul finantator, oamenii din domeniile militare s-au reprofilat dezvoltand proiecte civile. Cum unele dintre idei erau fiabile din punct de vedere economic, respectivii initiatori au avut posibilitatea sa-si intemeieze propriile companii hi-tech, devenind, in timp, unii dintre principalii jucatori de pe piata mondiala de profil-, sustine domnul Polliack. Romania se afla in acest moment in aceeasi situatie. Cum dezvoltarea segmentului IT&C autohton a devenit o prioritate pentru actuala guvernare, partea israeliana a socotit oportuna initierea unor contacte cu firmele romanesti de profil. -Prin acest eveniment ca si prin celelalte, care cu siguranta vor urma, dorim ca potentialele parteneriate sa depaseasca sfera unei simple consultante sau transfer de know-how. Mult mai relevante pot fi relatiile in care una dintre parti sa poata sustine financiar proiecte de anvergura. Noi avem bani, avem experienta, iar in Romania sunt specialisti de talie si multe proiecte care pot fi dezvoltate-, a adaugat Yehezkel Polliack.
Cert este ca Romania are nevoie de experienta unor companii de calibru. Cu atat mai mult, segmentul IT&C, aflat inca la primii pasi, poate beneficia de sprijinul marilor jucatori. Pentru firmele romanesti de acest gen, oportunitatile pot fi identificate si prin participarea la evenimentul organizat de Ambasada israeliana.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane 24.12.2024, 12:27:43