„Trădătoare, nesimțită, cârtiță, proastă, ticăloasă, scursură, cameleon, lipsită de respect față de cei care au votat-o” sunt epitetele cu care au gratulat-o fanii de pe Facebook pe senatoarea PNL de Timiș, Alina Gorghiu pentru că a votat alături de PSD împotriva reformării sistemului sanitar. Gorghiu a votat pentru ca managerii de spitale publice să poată:
– să fie în organe de conducere, administrare şi control al PARTIDELOR POLITICE;
– să fie în organe de conducere, administrare şi control al COMPANIILOR PRIVATE;
– să îşi PROMOVEZE RUDE pe poziţii de şefi mai mici (şefi de secţie, laborator, etc.) în acelaşi spital;
– să fie selectaţi doar dintre CADRE UNIVERSITARE şi medici primari în toate spitalele clinice*;
– să primească FINANŢĂRI PT. ACTIVITĂŢI DIDACTICE SAU DE CERCETARE de la furnizori ai spitalului;
– să numească şefii de secţie/laborator FĂRĂ NICIUN FEL DE CONCURS, desigur, la recomandarea universităţii (sau, desigur, acolo unde este cazul, să separe secţia în 2, 3, 4 secţii mai mici că toată lumea să fie mulţumită)”.
După două zile de invective aruncate împotriva ei pe pagina sa oficială de Facebook, Alina Gorghiu a strecurat un răspuns: „Am explicat si mai sus. A fost o eroare la sistemul de vot. S-au folosit pentru prima data cartele de vot in Senat.” iar mai sus, explicația era: „Am explicat, a fost o eroare la sistemul electornic de vot cu cartela, utilizat pentru prima data in Senat.” Adică, am explicat mai sus ceea ce am explicat mai jos, referindu-mă la ceea ce am spus mai sus.
Noi nu credem că a fost un vot cu intenție, ci Gorghiu pur și simplu nu a înțeles ce a votat și acum îi e jenă să recunoască. De altfel, Gorghiu nu s-a remarcat ca având vreo inteligență peste medie. În urmă cu trei ani o întrebam cum de a introdus în noul Cod Penal la care lucrase împreună cu Victor Ponta conflictul de interese în mediul privat, distrugând astfel afacerile de familie iar Gorghiu mi-a răspuns „mi-as dori sa va pot fi de ajutor. Din pacate, nu am disponibilitatea de timp si nici o asemenea vasta expertiza in dreptul penal de care ar fi nevoie pentru a putea interpreta spetele ridicate de dvs., extrem de concrete si complexe, carora cred ca un avocat specializat in drept penal ar putea sa le gaseasca raspunsul corect.” Vai de capul ei! Între timp CCR a declarat neconstituțională și antieuropeană incriminarea de către Gorghiu și Ponta a conflictului de interese în mediul privat. Știind cu cine avem de-a face, ieri, am cerut și noi un punct de vedere de la Senat să vedem dacă
1. La votul electronic din 16 ianuarie 2017 pentru L630/2016 a fost înregistrată vreo eroare de funcționare astfel încât doamna Alina Gorghiu să fi votat NU și votul înregistrat să fie DA?
2. A făcut doamna Gorghiu vreo sesizare către conducerea Senatului că ar fi votat NU și s-ar fi înregistrat DA? Dacă da, când?
3. Când senatorii votează electronic au posibilitatea să verifice pe loc ce vot se înregistrează?
Așteptăm răspunsurile Senatului.