Home Politic Penala și plagiatoarea Ecaterina Andronescu demascată și de un doctor al King’s...

Penala și plagiatoarea Ecaterina Andronescu demascată și de un doctor al King’s College London

DISTRIBUIŢI

În 2014, Senatul unde PSD și ALDE aveau majoritate, după consultarea dosarului de urmărire penală întocmit de DNA, i-a ridicat imunitatea parlamentară Ecaterinei Andronescu pentru luare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență în legătură cu cumpărarea licențelor Microsoft.
De atunci, fără rușine, Ecaterina Andronescu se prezintă în mod constant în emisiuni de televiziune unde ne dă lecții și ne vorbește despre cariera ei impecabilă cu toate că a fost acuzată și de plagiat și de coordonare de doctorate plagiate. Săptămâna trecută, Andronescu a fost invitată în studioul B1 TV alături de Mihail Neamțu, posesor al unui doctorat la King’s College London.
Neamțu a exemplificat modul în care PSD a tratat sistemul educațional chiar cu cazul Ecaterinei Andronescu, colega sa de platou. „În 2008, când mi-am propus să revin în țară, doamna Ecaterina Andronescu a încasat 45.785 de euro, adică în medie 3.815 de euro pe lună, în an de criză. Astăzi un cercetător la Academia Română care vine cu doctorat de la Geneva, are un salariu de 385 de euro. Din 1990 au plecat 100.000 de oameni cu studii înalte. Viitorul cercetării în România a fost calamitat de o gândire bolşevică asumată public de liderii PSD. De la 130.000 de cercetători am ajuns la 35.000, ca urmare a acestei mineriade pe care am văzut-o şi la nivel instituţional şi în stradă”, a spus Neamțu.

Andronescu s-a enervat și a ripostat: „Domnule Neamțu, sunteți atât de jalnic încât nici măcar nu vă mai răspund. (…) Am rămas aici și am format generații de studenți, nu vă permit să-mi spuneți lucruri neadevărate despre cariera mea”.

„În calitate de doctor al Universităţii din Londra, în calitate de lector universitar, e adevărat, într-o scurtă pauză de concediu paternal, în calitate de autor al unor cărţi care sunt peste 8 la număr şi care includ şi articole publicate în anumite reviste internaţionale, vreau să vă mulţumesc (către moderatoarea TV) pentru că îmi daţi această bucurie de a fi într-un studio cu groparul învăţământului românesc. România este condusă de oameni care nu au demonstrat în comunităţile epistemice intenaţionale niciun soi de competenţă. Ei nu au fost validaţi de o lume care să reprezinte cu adevărat standardul de excelenţă. Oamenii din categoria politrucilor pe care eu îi vizez cu acest discurs, într-adevăr fac ţara asta de râs.” a mai spus Neamțu. Andronescu a respins afirmațiile lui Neamțu: ” Eu cred că ne-am întâlnit, nu să ne războim între noi, ar fi cea mai mare greşeală. Eu sunt profesor, profesor care are şi el în spate multe cărţi, sute de lucrări publicate în reviste internaţionale, despre asta vorbim şi nu vreau să fie o contrapartidă, dar, din punctul meu şi din poziţia mea de dascăl cred că noi avem obligaţia, chiar obligaţia spun, să încercăm să adunăm acest neam, nu să-l dezbinăm.”

Adevărul e că aprecierea comunității internaționale științifice la adresa Ecaterinei Andronescu a fost tranșată deja în urmă cu câțiva ani, inregru.org, preluat de cotidianul german „Frankfurter Allgemeine Zeitung” a semnalat un posibil plagiat comis, în urmă cu circa zece ani, de către actualul ministru al Educației. Cazul prezentat făcea referire la o lucrare apărută în 2003 și semnată de Ecaterina Andronescu și fostul său doctorand  Aurelia Cristina Nechifor. Publicată sub numele „Synthesis of TBP-Based Ferrofluids”, lucrarea menționată este, de fapt, un articol de cinci pagini, publicat în revista „Analytical Chemistry”, articol pe care Ecaterina Andronescu l-a și inclus pe lista contribuțiilor sale științifice. Integru.org și publicația germană au anunțat că respectivul articol conține fragmente copiate, fără citare, din trei surse: două internaționale, adică un savant olandez și o echipă de cercetători egipteni, și o sursă autohtonă – o lucrare românească, publicată în 1993, semnată de Ana Mariana Nechifor, Gheorghe Nechifor și alții, din care s-a copiat o fotografie realizată de specialiști la microscopul electronic.
Imediat după apariția acuzației de plagiat,  ”Abramburica” a emis un comunicat de presă de la ministerul Educației pe care îl conducea, sub pomposul nume „Precizări referitoare la unele informații eronate apărute în publicația „Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Ascunzându-se în spatele unor termeni științifici de strictă specialitate, comunicatul Ministerului Educației ne anunța că: „În Departamentul de Chimie Analitică din Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, colectiv în care lucrează, din 1993, și doamna Aurelia Cristina Nechifor, au fost abordate, în cercetarea științifică, teme legate de particule feromagnetice și ferofluide, încă din 1991. Teza de doctorat elaborată de doamna Aurelia Cristina Nechifor și coordonată de către doamna Ecaterina Andronescu a avut drept temă „Sinteza și aplicațiile particulelor feromagnetice și ale ferofluidelor”. Teza a dezvoltat acest domeniu, aducând numeroase contribuții originale.” Până aici lucrurile par a fi deosebit de clare. Cum la fel de clar este și faptul că „În anii 1991-1994, au fost stabilite relații de colaborare științifică cu laboratorul de profil al Universității din Utrecht, condus de profesorul Albert P. Philipse. Ca urmare a acestei colaborări, pe probe sintetizate în laboratorul din România de către doamna Aurelia Cristina Nechifor, au fost realizate determinări prin microscopie electronică de transmisie în universitatea parteneră. Imaginile de microscopie, în original, se află și astăzi în posesia doamnei Aurelia Cristina Nechifor. Acest lucru este certificat prin scrisoarea atașată, datând din 1994, semnată de profesorul Albert P. Philipse.”

Prof. Albert Philipse a aflat în scurt timp de comunicatul Ministerului Educației și a pus lucrurile la punct: „E menționat numele de Aurelia Cristina Nechifor, cu care se presupune că am lucrat în anul 1993. Am fost informat că aceasta are acum în jur de 35 de ani, deci e puțin probabil să fi făcut studii postdoctorale atunci. Adevărul e că a fost cineva la studii postdoctorale din România, dar se numea Ana Mariana Nechifor (acum în jur de 50 de ani), căreia i-am dat permisiunea să preia date și imagini. Biletul, adresat către A.M. Nechifor, e una dintre aceste permisiuni. Aparent, cineva face o confuzie de nume, pentru motive asupra cărora nu pot decât să speculez”.
Ca să scurtăm povestea, Ana Mariana Nechifor este fosta soție a lui George Nechifor iar Aurelia Cristina este actuala soție care nu numai că a rămas cu soțul dar i-a luat și munca ex-ei.
Patru profesori de prestigiu din străinătate au analizat alte patru articole „științifice” ale „marei” profesoare Andronescu și au pus verdictul umilitor de plagiat: Prof James F. Scott, FRS Cavendish Laboratory, Department of Phsyics, University of Cambridge, UK
Prof. Nathan Newman, School of Mechanical, Aerospace, Chemical and Materials Engineering Arizona State University, USA,  Prof Michael Carpenter, Department of Earth Sciences University of Cambridge, UK, Prof Susmita Bose Physics and Astronomy Department, Michigan State University, USA. Analiza poate fi citită la http://integru.org/ro/reviews/ioachim-andronescu-2006-2007.
Cam asta-i aprecierea internațională de care se bucură Ecaterina Andronescu, încasatoare a zeci de mii de Euro în România pentru nimic!
 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.