S-a dat undă verde pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiecte implementate prin Programul Operațional Regional, domeniul de intervenție "Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea sau modernizarea infrastructurilor conexe". Bugetul se ridică la peste 235,4 milioane de euro.
Solicitantul trebuie să asigure o contribuție proprie de minim 2% din cheltuielile eligibile și să acopere cheltuielile neeligibile ale proiectului. Prin acordul de parteneriat se va stabili cota parte cu care va participa fiecare partener la asigurarea contribuției proprii a solicitantului. Valoarea totală a proiectului, adică suma cheltuielilor eligibile și neeligibile inclusiv a TVA aferentă, este cuprinsă între minim 1.700.000 lei și maxim 85.000.000 lei.
Beneficiarii trebuie să facă dovada dreptului de administrare sau de concesiune a obiectivului pentru o perioadă care să acopere durata de la depunerea cererii de finanțare până la finalizarea celui de-al cincilea an de după implementarea proiectului. Această durată include evaluarea și selecția cererii de finanțare, precum și durata de implementare. În cazul concesiunii, solicitantul trebuie să pună la dosar un act autentificat prin care proprietarul îi permite să facă investiții asupra obiectivului de patrimoniu, pe o perioadă egală cu cea pentru care se face dovada concesiunii. Obiectivul de patrimoniu și terenul pe care se face investiția trebuie să fie liber de orice sarcini, nu fac obiectul unor litigii în curs de soluționare la instanțele judecătorești sau al unor revendicări.
La evaluarea proiectului se va ține cont de strategia de marketing folosită în cazul valorificării potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu, pentru că acesta trebuie să fie generator de profit.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane