Home Life Diete sănătoase în lume

Diete sănătoase în lume

DISTRIBUIŢI

Americanii se îngrașă mâncând lucruri normale, în timp ce francezii se înfruptă din prăjituri, iar asiaticii consumă o mulțime de carbohidrați, rămânând slabi și trăind mulți ani.
Nu pare să fie corect, cei din urmă fiind în mod clar avantajați. Există unele secrete pe care aceste popoare le știu prin cultura lor, astfel încât dieta să se mențină echilibrată.
Spre exemplu, pe lângă alimentele mai puțin sănătoase, ei mai consumă și multe fructe și legume, menținând o limită în porția pusă în farfurie.
În China vei găsi adevărate bombe calorice, dar, analizând mai atent modul de a mânca al chinezilor, vei observa că aceștia au în față, în general, porții mici de proteine și grăsimi și numeroase vegetale din familia cruciferelor, precum varza sau broccoli.
Carbohidrații complecși din orez nu au multe grăsimi, fiind în schimb bogați în fibre. Astfel, orezul oferă aceeași valoare nutritivă precum carnea, dar cu mai puține calorii.
Cei din „Țara Soarelui Răsare“ se bazează pe o dietă slabă în grăsimi și bogată în pește. Cantitatea de pește consumată pe cap de locuitor este de trei ori mai mare decât cea din America, acesta abundând în Omega 3.
Poate de aceea japonezii sunt mai longevivi decât alte popoare, speranța de viața fiind de 82 de ani. Omega 3 îmbunătățește funcțiile cerebrale, ajută la pierderea kilogramelor și ferește de bolile cardiovasculare. Un studiu recent arată faptul că poți evita bolile de inimă prin consumul unei singure porții de pește pe săptămână.
Thailanda este o țară bine-cunoscută pentru aromele sale de foc: bucătăria sud-asiatică îți pune papilele gustative pe jar. În plus, abundența de condimente te ajută să slăbești. Studiile arată că un compus găsit în ardeii iuți, numit capsaicina, poate crește temperatura corpului și accelera metabolismul.
În Gambia, unde rata cancerului este cea mai joasă din lume, dieta se bazează pe vegetale, localnicii consumând de regulă verdețuri amestecate. Nucile, care se regăsesc din abundență în dieta din Gambia, sunt și ele foarte sănătoase, datorită echilibrului dintre grăsimi și proteine. Grăsimile sănătoase, vitaminele, fierul, fibrele și vitamina E se găsesc și ele în legume, însă nucile au beta-sitosterol, o substanță ce inhibă cancerul.
Pe coasta Mediteranei dieta este bogată în grăsimi monosaturate pe lângă fructe, vegetale și cereale. Uleiul de măsline stă la baza oricărui fel de mâncare, acesta fiind foarte sănătos.
În Franța se mănâncă destul de gras, de la cornuri dulci la brânzeturi, vin și melci în sos de unt. Secretul lor constă în controlul porției. Cei din centrul și nordul Franței consumă 3 mese pe zi, prânzul fiind cel mai bogat în calorii, pentru a le da energie pe toată durata zilei.
Dieta nordică este ușor de imitat, bazându-se pe pește, produse lactate degresate, fructe și legume. Un loc important îl ocupă și cerealele integrale, obținute din fulgi sau pâine neagră. De aici rezultă o mulțime de fibre, ceea ce reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și a cancerului.
Dacă ții cură de slăbire, de multe ori se întâmplă să privezi corpul de unele substanțe necesare pentru o bună funcționare. Când cercetătorii au investigat modul de viață al brazilienilor, au observat că ei se împart în două categorii: cei care mănâncă tradițional, orezul și fasolea fiind hrană predominantă, și cei care împrumutaseră modelul vestic, caracterizat prin exces de zahăr, produse lactate nedegresate și multe prăjeli.
S-a văzut clar o diferență atunci când li s-au analizat sângele și starea de sănătate. În plus, cei din prima categorie beneficiază de o siluetă perfectă, în comparație cu cei din a doua.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.