Home Educație Coaliţia imposturii dinamitează educaţia. PACT solicită explicaţii despre eliminarea CNATDCU din evaluarea...

Coaliţia imposturii dinamitează educaţia. PACT solicită explicaţii despre eliminarea CNATDCU din evaluarea şcolilor doctorale

DISTRIBUIŢI

Prin metode care amintesc de adoptarea celebrei orodnanţe 13, “noaptea ca hoţii”, Camera Deputaților a adoptat pe 4 aprilie 2017 eliminarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) și a Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS) din procesul de evaluare a școlilor doctorale.
Această prevedere fundamentală pentru standardele şi etica din învăţământul superior, deja greu încercate de multe scandaluri de plagiat, a fost inclusă într-un Raport comun, de 65 de pagini, al Comisiei de învăţământ şi al Comisiei de muncă din Cameră. Raportul conţine o serie de amendamente la un proiect de lege privind aprobarea unei Ordonanţe pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educației, cercetării, formării profesionale și sănătății.
Potrivit informaţii apărute în presă, modificările cuprinse în Raport în au fost afișate pe site-ul Camerei Deputaţilor abia în noaptea de dinaintea votului, de 3 spre 4 aprilie.

Astfel, în procedura de evaluare ar rămâne doar Agenţia Româna de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, o structură puternic politizată. Reamintim că în 2016 raportul Integrităţii Universitare din România realizat de Coaliţia pentru Universităţi Curate preciza că instituţia “nu a sancţionat nicio universitate publică cu probleme”.
PACT consideră că eliminarea celor două instituţii din procedura de evaluare a şcolilor doctorale reprezintă un atac la adresa calităţii învăţământului superior din România. Relaxarea procedurilor de evaluare este o victorie a imposturii în faţa competenţei, în urma căreia singurii care au de câştigat sunt falşii doctori aflaţi deseori sub patronaj politic, care au dus în derizoriu valoarea acestor titluri academic. PACT solicită public partidelor din actuala majoritate parlamentară, PSD şi ALDE să aducă explicaţii publice privind motivul modificării procedurilor de evaluare a şcolilor doctorale, precum şi modul în care s-au produs.

PACT reunește „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.
PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.
Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.