Home Life Concursul „George Enescu”: 180 de concurenți – 63 de concurenți la vioară,...

Concursul „George Enescu”: 180 de concurenți – 63 de concurenți la vioară, 60 la pian și 57 la violoncel

DISTRIBUIŢI

Ediția din acest an a Concursului Internațional „George Enescu“ reunește 180 de concurenți – 63 de concurenți la vioară, 60 de concurenți la pian și 57 de concurenți la violoncel, potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Cei 180 de concurenți provin din 37 de țări și 5 continente. Cei mai mulți concurenți sunt din România, 26 la număr (13 la pian, 7 la violoncel și 6 la vioară). Pe locul al doilea ca număr de concurenți se situează Coreea de Nord (22), urmată de Japonia (17), de Rusia (16) și de Germania (12).
De asemenea, până în acest moment, la cea de-a XX-a ediție a Concursului Internațional „George Enescu“ au fost înregistrate 31 de lucrări pentru secțiunea compoziție (16 camerale, 15 simfonice).
Anul acesta, Concursul internațional „George Enescu“ se va desfășura între 3 și 11 septembrie, iar ceremonia decernării premiilor va avea loc în data de 11 septembrie, cu prilejul concertului de gală al laureaților.
Concursul va fi jurizat de renumiți muzicieni și profesori.
Valoarea totală a premiilor pentru fiecare secțiune de interpretare (pian, violoncel și vioară), dar și pentru secțiunea compoziție a Concursului Internațional „George Enescu“, ediția 2011, este de 47.000 de euro.
Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu“ are loc între 1 și 25 septembrie, în București, dar și în Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.
Festivalul „George Enescu“ este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, sub direcția lui Mihai Constantinescu, în timp ce președintele și directorul artistic al evenimentului este Ioan Holender.
Festivalul „George Enescu“, care are loc o dată la doi ani, a fost înființat în 1958 ca semn al recunoașterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viața și creația marelui compozitor român. Primele ediții ale acestui festival și concurs au reunit nume sonore ale vieții muzicale internaționale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter și Herbert von Karajan.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.