Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a cerut sambata specialistilor -sa coboare in ulita satului- si sa explice pe intelesul taranilor programele de sprijinire a agricultorilor, astfel incat acestia sa fie informati corect despre proiectele pe care le pot derula cu ajutor guvernamental si extern.
-Specialistii din agricultura trebuie sa coboare pe ulitele satului romanesc. Vremea simpozioanelor si pliantelor a trecut-, a spus ministrul agriculturii, citat de corespondentul Mediafax. El a recunoscut ca, din cauza -limbajului sofisticat, academic- al specialistilor in agricultura, exista o ruptura intre organismele din subordinea ministerului si tarani. -Cand un taran intra pe mana unui specialist care nu stie sa-i explice ceea ce trebuie sa faca sau cand i se cere ca, pentru intocmirea unui dosar necesar pentru a obtine un anumit credit, sa vanda vaca, taranul se lasa pagubas-, a spus Flutur. El crede ca specialistii din agricultura vor trebui sa mearga din sat in sat si, de exemplu, sa explice agricultorilor necesitatea gruparii benevole a terenurilor pentru a forma ferme si a rezista pe piata.
Gheorghe Flutur a participat, sambata, la Vatra Dornei, la lansarea programului -Fermierul- pentru zona de munte, prilej cu care a dat asigurari proprietarilor de padure ca-si vor primi proprietatile intr-un interval de timp cat mai scurt, subliniind totodata ca legislatia in domeniul silvic va fi inasprita. Flutur a spus ca sunt de retrocedat doua milioane de hectare de padure, dar ca in domeniul forestier va fi inasprita legislatia, astfel incat sa se elimine taierile ilegale. El a subliniat ca prin noua legislatie va fi prevazuta obligativitatea pazei padurilor particulare, care ar urma sa fie facuta de o institutie -care sa raspunda material si penal- pentru ceea ce se intampla in padurile pe care le are in paza. Prin noua legislatie vor putea fi infiintate ocoale silvice mixte, padurea statului-padure privata, cu contabilitati separate, pentru a veni in sprijinul proprietarilor.