UPDATE ora 09.30: Davidoiu a demisionat din funcția de director general al Tarom „din motive personale”. Premierul a amenințat după demisia acestuia: „despre lacrimi vom mai vorbi în curând”.
Eugen Davidoiu, 50 de ani, e absolvent al Facultății de Construcții și a fost şef la achiziții la Senat, la Electrica Serv, Termoelectrica și la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) . Fără să aibă habar despre avioane sau despre managementul real privat, Davidoiu a fost numit pe criterii PSD-iste la conducerea companiei aeriene Tarom în februarie anul acesta, pe un mandat interimar de patru luni iniţial, ce a fost prelungit ulterior cu încă patru luni. Tudose are și el oamenii lui de uns pe funcții așa că nu-l mai vrea pe Davidoiu care încearcă să convingă presa că e de neînlocuit la Tarom.
Nefiind suficient de important pentru Soros, Davidoiu se dă victima unor companii externe care doresc ca Tarom să dispară și a sugerat că de aceea este el victima lui Tudose. Haidi, bre, că „unele companii externe” nici nu știu cine ești și nici nu vor ști. Desigur că nu ne așteptăm ca Tudose sau Cuc să dea vreun concurs pe post. Doar sunt atâtea amante sau odrasle șomere care pot fi puse pe funcții.
Eugen Davidoiu, director general al Tarom, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24:
„Nu am cunoștință de un reproș oficial. Vreau să vă spun că în urmă cu o lună s-a încheiat controlul Curții de Conturi pentru perioada 2012 — 2016. Cred că, în dispozitivul acelui document, Corpul de control al primului ministru va găsi lucruri interesante despre ce s-a întâmplat în perioada trecută. Cele 104 milioane lei diferența între venituri și cheltuieli, deci pierdere din punct de vedere financiar, înseamnă 28 milioane lei în ianuarie când eu nu eram director general al acestei companii, încă 26 milioane lei în februarie, când venisem și nu aveam posibilitatea și instrumentele ca să pot să modific ceva în cursul companiei, în martie au mai fost încă 25 milioane lei. În luna mai avem 1,8 milioane lei profit, iar în iulie, după ce au intrat cele două avioane în funcțiune, avem 9 milioane lei profit operațional. Din punct de vedere al managementului, am făcut tot posibilul ca această pierdere să fie diminuată, ba chiar să crească profitul operațional pe lună. Sunt deschis oricărui control pentru că sunt acolo 6 luni și muncesc 15 ore pe zi, fără să creez probleme nimănui, decât celor care au interese contrare acestei companii. Dacă voi pleca din companie, nu știu câți vor mai fi capabili să se zbată cu toate grupurile de interese pe care le-am găsit acolo. Sunt un singur om împotriva atâtor interese interne și externe. De 10 ani compania este pe pierdere, s-au pierdut sute milioane de euro. Sunt servicii de informații care ar trebui să știe ce companii externe doresc ca Tarom să dispară, să ne uităm cine sunt cei din spatele companiilor private care operează în România, de ce activele companiei sunt tentante…”, a declarat Davidoiu.
„Avem contracte pe care le-am găsit, niște case de avocatură, eu nu am Corp de control, nu am posibilitatea să fac niciun control. Am un audit, iar auditul acesta a dat în judecată pentru că trebuie să îi dau nu știu ce sporuri din urmă. Chiar nu am cum să le dau aceste sporuri. Vă dați seama cum lucrez cu acei oameni acolo? Auditul ne dă în judecată și nu spune nimic, ce înseamnă asta? Juriști nu avem, suntem lăsați pe un câmp de bătălie, fără arme, și cu soarele în ochi”, a explicat Davidoiu.
Și noi ne-am despărți greu de un salariu de 5400 de Euro lunar plus alte avantaje pentru un CV subțirel și nicio perspectivă de angajare în mediul privat.