Proaspat demis din functia de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Razvan Taru, incearca sa-si faca loc spre un alt post din cadrul institutiei: cel de secretar general al Autoritatii.
Fostul presedinte al ANSVSA, Razvan Taru, a dat ieri concurs pentru ocuparea postului de sef al Serviciului Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a judetului Ilfov, fiind, de altfel, singurul candidat pentru acest post.
Directorul DSVSA Ilfov, Valentin Voicu, a confirmat prezenta lui Taru la acest concurs si ne-a declarat ca rezultatele concursului care il va transforma pe fostul sef al Autoritatii Nationale in functionar public vor fi afisate astazi.
Pentru postul vizat de Taru pot candida specialisti in medicina umana, in medicina veterinara sau chimisti.
Surse din cadrul ANSVSA ne-au declarat ca fostul secretar de stat intentioneaza sa se reintoarca in cadrul Autoritatii in calitate de secretar general al institutiei si ca postul de la Ilfov pentru care a candidat reprezinta doar un pas in cadrul acestui demers.
Planurile lui Taru ar putea fi incununate de succes, mai ales ca actualul secretar general al ANSVSA, Ioan Agafitei, a primit de ieri avizul BPN al PD pentru a ocupa functia de presedinte al Autoritatii.
Pentru a ajunge secretar general al ANSVSA, conform Legii 90/ 2001, privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, Taru trebuie sa fie functionar public de cariera si sa fie numit prin concurs sau examen, pe criterii de profesionalism. De pe noua pozitie, Razvan Taru ar trebui sa -asigure stabilitatea functionarii institutiei, continuitatea conducerii si realizarea legaturilor functionale intre structurile acesteia-.
Saptamana trecuta, Razvan Taru a fost eliberat din functia de presedinte al ANSVSA prin decizia primului-ministru, fostului secretar de stat reprosandu-i-se ritmul lent de inchidere a unitatilor de procesare care nu corespund cu normele europene, intarzierile inregistrate in indeplinirea angajamentelor privind preluarea/transpunerea acquis-ului comunitar, management deficitar in repartizarea sarcinilor de serviciu in cadrul autoritatii, slaba comunicare cu oficialii de la Bruxelles si reprezentarea defectuoasa a ANSVSA in raport cu celelalte institutii.