Politistii brasoveni au reusit sa retina un escroc care, in baza unei identitati false, a reusit sa-si infiinteze o firma si sa formuleze o reclamatie la PNA in urma careia doi politisti au fost arestati.
Nicolae Gorgan Zoltan a folosit, timp de cinci ani, un buletin pe care el sustine ca l-a gasit intamplator. Desi actul de identitate era expirat si fusese declarat pierdut, Nicolae Gorgan Zoltan a reusit sa-si infiinteze o firma in baza noii identitati, fara ca reprezentantii Oficiului Registrului Comertului sau notarul care a intocmit actele sa sesizeze falsitatea.
Nici chiar lucratorii bancari nu au sesizat ca nu stau de vorba cu cel care este in buletin si i-au deschis mai multe conturi. Astfel, escrocul a reusit sa cumpere marfa in valoare de 4,6 miliarde de lei vechi, pe care a achitat-o cu file CEC, pentru care nu avea disponibil in banca. -A fost chiar si angajat cu contract de munca la doua societati tot sub numele fals. Daca ar fi fost facute niste verificari, poate activitatea sa infractionala ar fi putut fi stopata-, a declarat comisarul Valentin Flucus, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Brasov.
In baza aceluiasi act -gasit la intamplare-, Nicolae Gorgan Zoltan, devenit din 1999 Liviu Ovidiu Partenie, a reusit sa-i pacaleasca si pe procurori, si pe politisti. El a facut un denunt la PNA Mures si a acuzat doi politisti din Harghita ca i-ar fi cerut mita. Oamenii legii au fost arestati, iar aceasta cauza a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Posesorul actului fusese retinut si condamnat de Judecatoria Brasov la patru ani de inchisoare pentru escrocherie si furt, dupa care tribunalul i-a crescut pedeapsa la sase ani, si pentru a scapa de puscarie, si-a luat o identitate falsa. In 2004, desi nu s-a prezentat la nici un termen al procesului, a fost achitat de Curtea de Apel. In acelasi dosar apare si numele unei judecatoare de la Brasov, care era in prezenta escrocului in momentul retinerii acestuia. In urma cercetarilor s-a stabilit ca cei doi traiesc in concubinaj inca din anul 2000.