Investițiile realizate în perioada 2005-2008 în terenuri, în vederea dezvoltării de proiecte imobiliare, vor reprezenta în perioada următoare o sursă de proiecte de insolvență, deoarece în actualul context economic acestea nu mai sunt sustenabile, potrivit Casei de Insolvență Transilvania (CITR).
„Un număr tot mai mare de proiecte demarate în perioada 2006-2008 au fost sistate de către investitori, mulți dintre aceștia renunțând la dezvoltarea proiectelor încă dintr-o fază incipientă a acestora. De asemenea, investițiile realizate în perioada 2005-2008 în bunuri de natura terenurilor, în speranța dezvoltării unor proiecte imobiliare, proiecte ce în actualul context economic nu mai sunt sustenabile, vor reprezenta în perioada ce urmează o sursă de proiecte de insolvență“, a declarat Andreea Anghelof, managing partner al CITR.
Alături de firmele din sectorul imobiliar, cele din retail au rămas cele mai afectate de insolvență, fenomen care va continua însă și în perioada următoare. „În retail, principala dificultate cu care se confruntă companiile aflate în proceduri de insolvență rămâne lipsa capitalului circulant pentru finanțarea stocurilor, în condițiile unei structuri rigide a costurilor și a unor activități puternic sezoniere“, arată Andreea Anghelof. În ceea ce privește veniturile pe metru pătrat obținute de retailerii din România, nivelul acestora continuă să fie foarte scăzut, la fel ca și marjele de profit care fac față cu greu cheltuielilor financiare generate de un grad mare de îndatorare.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane