Home În Lume Noul premier al Italiei renunță la salariu după adoptarea măsurilor de austeritate

Noul premier al Italiei renunță la salariu după adoptarea măsurilor de austeritate

DISTRIBUIŢI

Guvernul italian a adoptat duminică un pachet de măsuri de austeritate extrem de riguroase, pentru a încerca să pună Roma la adăpost de criza datoriilor suverane, au anunțat surse guvernamentale.
Șeful guvernului italian, Mario Monti, a prmis să pună sub control strict deficitul și datoria, dar, prezentând noile măsuri de ajustare bugetară, a dat asigurări că vrea să transmită un „mesaj de mare speranță”.
„Nu trebuie să fim percepuți în Europa ca un focar"al crizei”, a declarat premierul într-o conferință de presă, subliniind că vrea o „Italie mândră, de care nu se va mai râde, cum s-a întâmplat în trecut”. ?óÔé¼?¿Guvernul a primit din partea Parlamentului mandatul de a ajuta „Italia să iasă dintr-o criză foarte gravă, să salveze Italia și să dezvolte Italia”, a spus Monti, amintind de învestirea sa în funcție, în urmă cu trei săptămâni.
Premierul a subliniat că planul adoptat duminică seara include unele aspecte pentru a strânge cureaua și altele pentru a implementa mecanisme pentru creșterea economică a Italiei, anunțând măsuri în favoarea femeilor și tinerilor, precum și planuri pentru o mai bună coeziune teritorială și pentru dezvoltarea sudului țării, zonă defavorizată.
„Am dat o importanță deosebită egalității, a trebuit să împărțim sacrificiile, dar am avut grijă să le repartizăm în mod echitabil”, a explicat el.
Cerând sacrificii tuturor cetățenilor, Monti a anunțat că este de „datoria sa să renunțe salariul de președinte al Consiliului și de ministru al economiei și finanțelor”.
Măsurile de austeritate adoptate se ridică la circa 20 de miliarde de euro până în 2014, în timp ce cheltuieli de peste 10 miliarde de euro sunt prevăzute pentru relansarea creșterii economice, în special în domeniul industriei și al pieței muncii. Printre planuri se numără o taxă pe bunurile de lux, creșterea vârstei de pensionare pentru mulți angajați și intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale.
Aceste noi măsuri urmează să permită Italiei să ajungă la echilibru bugetar în 2013, deoarece planurile în valoare de 60 de miliarde de euro adoptate în iulie și septembrie nu sunt suficiente pentru a atinge acest obiectiv, iar Roma riscă să intre în recesiune.

Georgiana Moroșan

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.