Consiliul Județean Dolj a decis rezilierea contractului pentru livrarea produselor lactate și de panificație prin programul "Laptele și Cornul", derulat de o asociere de firme, după ce părinții elevilor au sesizat că ar fi fost distribuite produse expirate sau care nu respectă termenele de livrare. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș au început o anchetă la o școală din localitatea Bencec, după ce opt copii au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara cu simptome de toxiinfecție alimentară. Copiii au acuzat dureri de brută după ce au băut laptele primit la școală.
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, miercuri, că reziliază contractul cu o asociere de firme după ce a primit mai multe sesizări de la părinți că produsele nu sunt aduse la termen sau sunt expirate.
"După nicio lună de derulare a acestui contract au și început să apară primele semnale că programul nu se desfășoară în cele mai bune condiții. I-am sesizat pe cei care desfășoară acest program, în special pe cei cu laptele, crezând că își vor remedia toate aceste deficiențe semnalate. Reziliem acest contract, chiar dacă va trebui să așteptăm o perioadă mai lungă de timp până la următoarea licitație. Este mai bine așa decât un contract defectuos care să producă daune și să vedem copii îmbolnăviți" a declarat Ion Prioteasa, citat de Mediafax.
Cele mai multe reclamații au fost în legătură cu calitatea necorespunzătoare laptelui pasteurizat, ambalajul necorespunzător în care acest produs este distribuit, întârzieri repetate în distribuirea produsului contractat sau termenul de valabilitate expirat.
Un număr de 65.000 preșcolari și școlari din județul Dolj beneficiază de produsele lactate și de panificație oferite prin acest program. Aici s-au alocat pentru acest program peste o sută de miliarde de lei vechi, din care s-au cheltuit aproximativ nouă miliarde de lei.
Mihaela Iamandei