Lansarea candidaților PNL la alegerile parlamentare a fost pregătită în cele mai mici detalii de liberali. Sala Polivalentă a semănat ieri cu o sală de concerte, înțesată de bannere și de stegulețe, în care au răsunat melodiile "We are the champions", "I love rock'n roll", "Oda bucuriei" sau imnul național, intonat de Nicolae Furdui Iancu. Vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, nu a mai oferit însă reprezentațiile care l-au făcut celebru, spre dezamăgirea admiratorilor.
Laude
Încă de la startul prezentării, liberalii au ținut să reamintească faptul că "România este pe locul întâi în Europa la creștere economică". Drept mărturie în acest sens, pe ecranul Sălii Polivalente au apărut diverse declarații ale unor persoane "sigure" de faptul că "România este pe direcția cea bună". "Acum pot să circul liber în străinătate" și "Pensiile ne-au fost dublate", au afirmat, pe rând, un student și un pensionar, aplaudați frenetic de suflarea liberală. Imaginea idilică a guvernării PNL a fost întregită de discursul premierului Călin Popescu Tăriceanu, care a evocat "creșterea economică de excepție", "dublarea pensiilor", "centrele de afaceri puternice" și "slujbele bine plătite". Cuvintele precum "eșec" au lipsit total din vocabularul euforic al liberalilor. Nici măcar nu și-au adus aminte de cei cinci km amărâți de autostradă.
Uituc
Deși a guvernat peste doi ani alături de PD-L, premierul Călin Popescu Tăriceanu a identificat PNL și PSD drept singurele partide din România, reprezentante a două viziuni diferite. "Din 1990 până astăzi, în România sunt două partide, două moduri de a conduce țara, două viziuni asupra viitorului", a declarat "amnezicul" Tăriceanu. Totodată, acesta a părut să uite faptul că a crescut pensiile la cererea expresă a PSD, menționând că liberalii nu vor aplica logica stângii: "întâi creștem pensiile și salariile și apoi vedem dacă avem resurse economice pentru a le putea plăti".
Limbut
Deloc activ din punctul de vedere al prezențelor la Camera Deputaților, vicepreședintele PNL Crin Antonescu a excelat ieri în portretizarea adversarilor politici. "România domnului Geoană nu e o țară de doi lei, România nu are încă haine scumpe, dar poate să aibă haine curate. Îmi pare rău să vă spun, domnule Geoană, asemenea domnului Băsescu, domnului Boc, domnului Stolojan, sunteți politicieni de doi lei", a conchis Antonescu.