Cântărețul italian Toto Cutugno, care a concertat, sâmbătă seară, în parcul Plumbuita din București, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că se simte în România "ca acasă".
Artistul și-a exprimat intenția de a susține un turneu în România, care să includă concerte în cinci orașe, anul viitor, prilej cu care va fi lansat pe piața românească și cel mai recent album al său – "Un falco chiuso in gabbia ".
Începând din 1993, când a susținut un recital în cadrul festivalului Cerbul de Aur, interpretul italian a venit frecvent în România pentru a susține concerte sau ca invitat de onoare la diverse emisiuni de televiziune. Anul trecut, Toto Cutugno a concertat la Slatina.
Întrebat ce îl determină să se întoarcă în țara noastră, Cutugno a spus că se simte bine aici, având prieteni români atât în Italia, cât și în România, printre aceștia numărându-se Nadia Comăneci, la a cărei nuntă a participat, și Ilie Năstase.
"Muzica italiană și cea românească pot uni prin emoție cele două națiuni, aplanând tensiunile apărute în ultima perioadă", a spus Toto Cutugno, oferind autorităților române un premiu pentru promovarea muzicii italiene în România din partea fundației sale, "Amici della musica".
Artistul a spus că se consideră un om norocos, pasiunea pentru muzică alimentându-i o altă mare plăcere, aceea de a călători: "Am vizitat toate țările din lume, cu excepția Chinei", a spus artistul. Salvatore "Toto" Cutugno, născut în 1943, și-a început cariera muzicală ca toboșar, însă apoi a pus bazele unei trupe pentru a interpreta propriile sale cântece. De asemenea, el a compus și pentru faimosul cântăreț francez Joe Dassin, contribuind la piese precum "L'?à?¢t?à?¢ indien", "Et si tu n'existais pas" și "Le Jardin du Luxembourg".
În 1976, Cutugno a participat pentru prima dată la festivalul de la Sanremo, unde a ocupat locul al treilea, alături de trupa sa. De asemenea, el a câștigat concursul Eurovision, în 1990, cu propria sa compoziție – "Insieme: 1992".
Totodată, Cutugno este faimos în întreaga lume pentru cântecul "L'Italiano (Lasciatemi Cantare)".
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane