Doamna Tăriceanu a patra, am numit-o aici pe soția premierului – Ioana Tăriceanu, care sfidează astăzi și legile, și bunul simț al românilor, nu a avut întotdeauna tupeul pe care-l afișează în ultima perioadă. La început, în campania din 2004, era doar o umbră a lui Călin Popescu Tăriceanu, având bineînțeles rol decorativ în adunările electorale ale șefului liberalilor.
Ioana Tăriceanu a rămas în această postură până în 2007, anul în care, dintr-o dată, soția premierului a pus piciorul în prag, transformându-se în personajul care astăzi a devenit mai presus de lege în România. Surse de încredere din apropierea premierului ne-au informat că momentul de cotitură s-a petrecut în primăvara lui 2007, când informația privind fuga de-acasă a Ionei Tăriceanu cu un ofițer SPP a făcut înconjurul tabloidelor din România. Informația, publicată de ziarul "Libertatea", a fost dezmințită imediat de Palatul Victoria, care a scos-o din pământ din iarbă verde pe Ioana Tăriceanu și a trimis-o la un eveniment monden, ca s-o vadă toată lumea. Ceea ce nu se știe este că revenirea ei în căminul conjugal a fost rezultatul unui pact cu soțul ei, Călin Popescu Tăriceanu.
Potrivit surselor noastre, premierul Tăriceanu, aflat la vremea aceea în război pe viață și pe moarte cu adversarul său de la Cotroceni, Traian Băsescu, nu-și putea permite luxul unei aventuri conjugale a soției sale, care ar fi dărâmat imaginea sa de familie. Or, pentru păstrarea aparențelor, Tăriceanu s-a arătat dispus să satisfacă toate dorințele Ioanei, cu condiția ca aceasta să revină acasă. Aceleași surse din apropierea premierului ne-au declarat că Ioana Tăriceanu a pus trei condiții pentru a accepta să joace în continuare rolul de mamă și soție iubitoare: să o facă notăriță, să o ducă în vizită la Papă și să meargă prin oraș ca un demnitar, cu antemergători. Aflat între ciocan și nicovală, Tăriceanu a acceptat toate condițiile pe care le-a și îndeplinit de altfel. Astfel, în 7 octombrie 2007, Ioana Tăriceanu și soțul au fost în audiență privată la Papa Benedict al XVI-lea. Tot în octombrie 2007, Ioana Tăriceanu a luat și examenul de notar, cu o notă foarte mare, obținând unul din posturile scoase la concurs în Capitală. Prețul plătit de Tăriceanu pentru ascensiunea profesională a nevestei: un post de director general adjunct la Oficiul Național al Registrului Comerțului pentru Bogdan Găurean, cel care s-a lăudat de altfel că atâta vreme cât e Tăriceanu premier nimeni nu-l mișcă din funcție, indiferent câte abuzuri va face. În ceea ce privește sfidarea legii de către nevasta premierului, care circulă cu antemergători deși nu are dreptul, am avut zilele trecute dovada tupeului său.
Ce riscă soția premierului
Circulația pe drumurile publice cu antemergători, deși nu are acest drept, nu este singura încălcare a legii de către Ioana Tăriceanu. Am arătat unui agent de circulație pozele din "Cotidianul" cu Ioana Tăriceanu la volan, iar acesta ne-a indicat ce amenzi contravenționale la Ordonanță de urgență nr. 195 (r1) din 12/12/2002 privind circulația pe drumurile publice ar fi aplicat el.
Potrivit agentului, Ioanei Tăriceanu trebuia să i se rețină permisul pe 30 zile pentru că nu a respectat semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Din fotografie se vede că polițistul din intersecție e cu amândouă mâinile în sus dar ea nu se oprește (n.r. în poza cu desene din OUG 195 reiese că e obligatoriu să te oprești și dacă polițistul are o mână ridicată).
În plus, trebuie să plătească între 15 și 28 puncte amendă (un punct e 10% din salariul minim brut care la 09.10.2008 este de 540 RON) pentru că: 1.nu purta centură ( 2-3 puncte amendă și 2 puncte de penalizare); 2.transporta copilul mai mic de 12 ani pe scaunul din față (9-20 puncte amendă); 3. nu a respectat semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu (4-5 puncte amendă).
Și, adăugam noi, reținerea certificatului de înmatriculare a BMW-ului pe care-l folosește, pentru că nu avea asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație, așa cum rezultă din datele oficiale ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
În numerele viitoare vă vom arăta cine este de fapt Ioana Tăriceanu și ce făcea ea în apartamentul din b-dul. Theodor Speranția în anii 1997-1998.