Profesorul Adrian Papahagi, licențiat în anglistică la Sorbona facultate la care a și rămas pentru câțiva ani să predea limba engleză veche, acum fiind profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, transmite un mesaj mibilizator către intelectualii români:
„De zeci de ani, România sângerează talent și inteligență.
Am primit de curând de la Părintele Ioan Dură, protopop ortodox în Olanda, o broșură care conține biografiile a 33 de credincioși din parohia sa cu doctorate obținute în acea țară.
Majoritatea acestor oameni, ajunși la maturitate profesională, sunt medici (unii șefi de clinică), profesori, cercetători, informaticieni, ingineri în Olanda. Alții lucrează la firme prestigioase (Apple la Cupertino, Siemens la Erlangen, Intel la München…), sau la instituții ca NATO și Météo France. Doar câțiva s-au reîntors și au fondat firme în România.
Cu toată această hemoragie teribilă, producem în continuare promoții întregi de tineri străluciți, dintre care mulți vor părăsi țara.
Visez la ziua când toți acești români inteligenți și competitivi, din țară și din diaspora, se vor mobiliza și vor da de pământ cu clica de flăcăi hoțomani și pipițe obraznice care au căpușat România.
Câtă vreme România inteligentă rămâne tăcută, ne vor conduce în continuare plagiatorii și gângavii cu IQ care nu ajunge la „genunchele” broaștei.”, susține profesorul Papahagi.
Aveti perfecta dreptate!!!
Din pacate voteaza altii..!!!
Din pacate, aveti dreptate. Promovarea profesionala la nivel universitar este conditionata de niste criterii cantitative ridicole, greu de indeplinit, care nu iti cresc valoarea stiintifica tie ca individ; criterii votate de către oameni care de multe ori nu au si nu au avut performante profesionale, dar au avut norocul sa promoveze inainte de a ocupa niste pozitii „cheie”. Conditii dificil de indeplinit, care iti distrug nervii si randamentul. Cartile scrise nu au valoare desi sunt apreciate de cunoscatori.