Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al județului Sibiu recrutează candidați, bărbați, pentru participarea la concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldești — sesiunea ianuarie 2018, până în acest moment fiind recrutați un număr de șapte candidați.
Pentru cei care doresc să devină pompieri și să aibă un loc de muncă stabil, au mai rămas 34 de zile până la termenul limită de înscriere la școala de subofițeri.
Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al județului Sibiu, până la data de 5 decembrie 2017, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08.00-16.00.
În această sesiune sunt disponibile 300 de locuri pentru subofițeri și maiștri militari (din care două locuri pentru romi), iar durata studiilor postliceale este de 1 an.
Avantajele celor care urmează o școală de pompieri:
— școlarizare gratuită;
— cazare și masă gratuite pe timpul școlii;
— angajare după absolvirea studiilor cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată;
— obținerea permisului de conducere categoriile ‘B’ și ‘C’;
— obținerea certificatului pentru ocupația de paramedic.
Condiții ce trebuie îndeplinite pentru înscrierea la concurs:
Pentru a participa la concursul de admitere, persoanele care intenționează să candideze trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română scris și vorbit, să aibă capacitate deplină de exercițiu, să fie declarate ‘apt’ din punct de vedere medical, fizic și psihologic, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți în cursul anului în care participă la concurs, să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni, să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani, să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniți în anul participării la concursul de admitere.
De asemenea, candidații trebuie să aibă înălțimea de minimum 1,70 metri și să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară sau să nu fi fost exmatriculați, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituție de învățământ.
Etapele de selecție sunt următoarele:
Etapa I: examinarea medicală și evaluarea psihologică.
Etapa a II-a: contravizita medicală, verificarea aptitudinilor fizice și proba de verificare a cunoștințelor.
Informații suplimentare se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul ISU Sibiu, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, sau accesând site-ul www.isusibiu.ro.