Home Politic Sistemul sanitar arde și baba se piaptănă

Sistemul sanitar arde și baba se piaptănă

DISTRIBUIŢI

Sistemul sanitar este la pământ: medici și asistenți insuficienți și batjocoriți, infecțiile din spitale sunt scăpate de sub control și în general neraportate, pacienții umiliți neîncetat într-un cerc vicios al lipsei de respect reciproce, ministrul Sănătății este agramat, acuzat de plagiat și incompetent iar consilierul de stat al președintelui Iohannis pentru Departamentul Sănătate Publică, Diana Loreta Păun prezintă senină soluția: România trebuie să urmeze trendul european în materie de politici de sănătate centrate pe pacient.
„Ne apropiem cu pași rapizi de momentul 2019, când țara noastră va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și va avea șansa de a aduce pe agenda de discuții subiecte de interes, dar care să fie și în deplină concordanță cu proiectul european și cu temele susținute de celelalte state care dețin președinția înaintea noastră și după noi. Țara noastră trebuie să urmeze trendul european în materie de politici de sănătate centrate pe pacient și care să asigure sustenabilitatea sistemului de sănătate. Sistemul de sănătate din România se confruntă cu numeroase provocări, pe care nu aș dori să le amintesc aici pentru că sunt convinsă că vă sunt binecunoscute. Faptul că suntem stat membru al UE ne aduce avantajul că putem beneficia de expertiză, recomandări și putem învăța din exemplele de bune practici ale celorlalte state europene care au sisteme de sănătate performante”, a afirmat Diana Păun, la dezbaterea „Patient — Centred Rountable on Working Together for Accesible Health”.
Aceasta a adăugat că „dezbaterea la toate nivelurile și sinergia tuturor actorilor din domeniul sanitar sunt esențiale” pentru succesul „unui demers de o asemenea anvergură”. „Asociațiile de pacienți din România au reprezentat întotdeauna parteneri de nădejde și mă bucur că am astăzi ocazia să reiterez susținerea Instituției prezidențiale și a președintelui României pentru toți actorii societății civile care desfășoară acțiuni în scopul conștientizării și responsabilizării noastre pe de o parte și a reactivității factorilor de decizie pe de altă parte.”

Superb! Așa densitate de platitudini pe unitatea de timp, mai rar! Acum, soluția găsită putem pleca liniștiți acasă. Noi, pacienții, să murim iar medicii și asistenții să-și facă bagajele pentru Vest!

Diana Păun este doctor în Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Este medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”. A lucrat în cadrul Institutului Național de Endocrinologie “C.I.Parhon” ca medic, cercetător, cadru didactic, iar în perioada 2006-2015 ca manager. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master „Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”. De asemenea, a urmat mai multe programe de perfecționare în management, de auditor în domeniul calității, de formator și expert în achiziții publice.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.