Home Actualitate Locul ales de Firea și Pandele pentru spitalul metropolitan încalcă normativele în...

Locul ales de Firea și Pandele pentru spitalul metropolitan încalcă normativele în vigoare

DISTRIBUIŢI

Gabriela Firea vrea neapărat ca și ea și Pandele să mai prindă câte un mandat ca primari așa că a propus construirea spitalului metropolitan aproape de intrarea în Voluntari. Pentru acest proiect Firea avea nevoie de votul a 2/3 dintre consilierii generali așa că nu a reușit să treacă hotărârea prin CGMB. Consilierul USR Octavian Alexandru Berceanu a explicat de ce a votat împotriva amplasamentului din Pipera:
„Am votat NU pentru propunerea Primarului General Gabriela Firea privind construirea Spitalului Metropolitan in Pipera 55. Unul din cele doua voturi negative imi apartine.

1. Locatia sustinuta pana in panzele albe de catre Primarul General nu este sprijinita pe niciun studiu de prefezabilitate.
2. Au lipsit dezbaterile publice si dezbaterile cu specialistii in domeniu din Ministerul Sanatatii, cu reprezentanti ai Politiei Capitalei, cu specialistii in dezvoltare urbana, cu cetatenii.
3. Suprafata desemnata dupa bunul plac se afla la limita teritoriala a Municipiului Bucuresti, la 6,5 km de centru orasului si la 45 de minute de acces auto din acelasi punct, dar la 50 m de limita administrativa a orasul Voluntari si a caii ferate ruta Bucuresti-Constanta.
3. Traficul zonal este infernal, caracterizat de blocaje rutiere pe toata durata zilei, iar accesul cu metroul prin statia de metrou Aurel Vlaicu este cel mai greoi din tot bucurestiul.
4. Amplasamentul este in contradictie probabil cu prevederile normelor privind construirea unitatilor spitalicesti. Un spital cu 2000 de paturi presupune integrarea in trafic a peste 4000 de oameni care nu au acces facil la mijloacele de transport in comun, sunt supusi stresului deplasarii la marginea orasului si blocajelor in trafic specifice zonei Pipera.
5.Nu am fost consultati, nu au fost expuse si alte variante mai usor accesibile cetatenilor privind amplasarea acestui spital.
6.Desfiintarea Bazei RATB pe suprafata careia va fi amplasat spitalul inseamna relocarea autobuzelor spre alte depouri in contextul in care flota RATB va creste cu alte 400 de unitati. Nu a fost mentionat niciun plan de realocare catre alte depouri RATB, construirea unei noi baze RATB, sau studii privind imbunatatirea transportului public in zona.
7.Desfiintarea bazei RATB fara un studiu de prefezabilitate pentru noul proiect poate duce la distrugerea unei infrastructuri deja existente ca apoi sa aflam ca amplasamentul nu corespunde normativului „NORMATIV DE PROIECTARE A CLĂDIRILOR SPITALICEŞTI INDICATIV NPO 1597:
IV.4.4. Amplasarea spitalelor se va face în zone preponderent rezidenţiale, cât mai aproape de „zonele verzi”ale localităţii. La amplasarea spitalelor se va lua în considerare existenţa unei legături facile cu principalele artere ale localităţii şi existenţa unor mijloace de transport în comun, cu staţii în apropierea intrării în incinta spitalului.
IV.4.5. In cazul amplasării spitalelor în afara localităţilor sau în zone periferice ale acestora se va asigura o bună legătură cu oraşul prin cel puţin două artere de circulaţie distincte,prevăzute cu mijloace de transport în comun.”
Felul in care Primariei Municipiului Bucuresti intelege sa raspunda provocarilor privind sanatatea populatiei, traficul rutier si transportul public, imi aduc aminte de comenzile Cabinetului 2, atunci cand dintr-un semn cu mana se demola ceva si se ridica altceva.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.