Ajunsă de râsul internauților, Doctor în Științe Medicale și medic Primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Universitar de Urgență din București, şefa Agenţiei Naţionale pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, Aurelia Graţiela Drăghici a postat sâmbătă pe contul său de Facebook o explicație pentru întrebarea pe care i-a adresat-o vineri jurnalistei PROTV: „De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar foarte puține. De ce un barbat nu poate fi om de servici?”
Din postura de șefă a unei agenții guvernamentale, Drăghici crede că Guvernul adoptă legi de reglementare: „În legătură cu afirmația mea, dintr-un interviu de o ora, acordat ieri echipei PRO TV, în care sub avalanșă de întrebări și sub presiunea timpului, în loc de „o femeie poate fi PE motostivuitor „, din graba am spus ca ” o femeie poate fi motostivuitor „doresc sa fac următoarele precizări: După cum poate știți, în urma cu doua zile au fost adoptate în guvern doua legi, la care s-a lucrat opt luni de zile și care au generat un interes semnificativ din partea opiniei publice și al presei. Mă refer la cele care reglementează Ordinul de Protecție Provizoriu și Profesia de Expert în Egalitate de Șanse”, a încercat să explice duduia pe contul său pe Facebook.
De fapt, Guvernul a adoptat două proiecte de legi care vor merge în Parlament spre dezbatere, apoi la președinte pentru promulgare. Între timp se poate cere verificarea constituționalității, iar președintele poate respinge promulgarea, având în vedere că se dorește înființarea unor sinecuri pentru „experți” care să compare salariile femeilor cu ale bărbaților la un același angajator, ceea ce poate face și un copil, așa că drumul până la reglementare e lung.
Explicația lui Drăghici urmează cu un atac de-a dreptul prostesc la echipa PROTV: Drăghici susține că azi echipa TVR i-a solicitat un interviu dar în locul ei, a venit ieri o echipă PROTV.
Drăghici consideră că echipa PROTV nu a „procedat deloc corect” dar ea a acordat totuși interviul și jurnalista PROTV părând etuziasmată de activitatea instituției pe care o conduce și fiind sub presiunea timpului a făcut greșeala cu pricina, asta deși tot ea spune că interviul a durat o oră. Probabil că tot din grabă spune și servici în loc de serviciu.
Desigur că în mintea ei, vinovată e domnișoara jurnalistă care s-a comportat nedeontologic și a făcut-o pe ea să greșească.
Iată postarea integrală a Grațielei Drăghici:
„Astăzi, la prima ora, o echipa a TVR mi-a solicitat un interviu și am invitat-o la sediul instituției, anunțând portarul și colaboratorii de acest demers.
Numai ca, surpriza !
Inaintea sosirii echipei TVR m-am trezit la ușa biroului cu o echipa a PRO TV, neanunțata, neinvitata, și neintrebata de nimeni la intrare pentru ca paza știa ca urmează sa vina o echipa de televiziune .
Deși cei de la PRO TV nu au procedat deloc corect, i-am invitat și am agreat sa mi se ia un interviu, sub rezerva ca urma sa ajungă și echipa TVR.
Domnișoară Rafila Roxana Hulpe mi-a adresat o multitudine de întrebări, cu aparent entuziasm fata de activitatea instituției, fata de obiectivele asumate prin programul de guvernare, fata de cele doua noi legi, iar eu m-am străduit sa răspund, sub o mare presiune a timpului generată de sosirea intre timp a echipei TVR.
Este motivul pentru care, la un moment dat, am făcut acea afirmație greșită și orice om de buna credință înțelege contextul.
Ceea ce mi se pare nedeontologic, ca tot e la moda termenul, este faptul ca, după o ora de interviu , prin care am dorit în mod onest sa transmit informații utile tuturor femeilor din România , reportajul a cuprins în foarte mica masura informațiile de interes public prezentate în interviu și s-a axat, în cea mai mare parte, pe atac la persoana și la instituția pe care o conduc.
Îndrăznesc sa cred ca domnișoara a venit din proprie inițiativă si din entuziasm jurnalistic ci nu direcționat, ce sa vezi, exact la o zi după ce au fost promovate în guvern, prin MMJS, cele doua legi foarte bune și mult așteptate, legi care vor oferi un răspuns unitar și coerent problematicilor de gen din Romania.”
Drăghici a fost consilier general al Municipiului București și candidat pe listele PSD la Senat în 2016.
Aurelia Drăghici a fost și director al Institutului Cantacuzino atunci când Agenţia Naţională a Medicamentului a anunţat că vaccinul antigripal produs de institut nu poate fi vândut populaţiei pentru că nu e bun. Și Agenţia Medicamentului din Franţa a confirmat diagnosticul iar Drăghici a fost demisă.
Prostul pana nu-i fudul,parca nu e prost destul !