Mahării din Sănătate au inventat două posibilități pentru a-și aranja copiii: rezidențiate măsluite sau numiri pe funcții politice.
Chirurgul Marius Uscatu a explicat plastic situația de la rezidențiat: „Înveți. Și tot înveți. Și plângi. Ești un simplu medic, nu ai “sânge albastru” de UMF-istan. Nu poți ajunge specialist decât cu o notă bună la rezidențiat. Și înveți. Uneori ajungi la Urgente, epuizat fizic si psihic. În timpul ăsta, colegii tăi, fiii și fiicele profesorilor din UMF, râd de tine, umplu terasele și cluburile de fițe. Ei nu învață, că nu au nevoie de rezidențiat: mămica sau tăticu’ le-au pregătit locurile călduțe din UMF. Și înveți…și ei râd de tine…. Iar după 20 de ani, ei, șmecherii de UMF-istan, sefi de clinici si decani, organizează un nou rezidențiat. Tot pentru fraierii care învață. De data asta, fraierii sunt copiii celor furați la rezidențiatul din 1996. Și tu înveți. Iar cercul se închide: după 20 de ani, tot UMF-istanul conduce destinele medicinei românești. Și îți spui: pentru ce am învățat, noi și copiii noștri?”
Cum și greii din Sănătate sunt pe mai multe niveluri și aranjamentele sunt diferite. În noiembrie anul trecut, fiul baronului local, Adrian Cotîrleț, managerul spitalului din Moinești, Paul Claudiu Cotîrleț a fost numit de premeierul Tudose secretar de stat la ministerul Culturii. În anul 2010, imediat ce a absolvit Facultatea de Istorie, Paul a fost angajat consilier parlamentar PSD la Iulian Iancu, iar după ce și-a terminat și două masterate în paralel, a devenit șeful de cabinet al vicepreședintelui Senatului Nicolae Bădălău, un fost hoț de grâu pe vremea când era subinginer la un CAP, ajuns între timp președinte executiv al PSD.
Paul Cotîrleț a fost și candidatul PSD la alegerile pentru funcția de primar al Moineștiului în 2017, dar lumea nu l-a votat.
Beizadeaua fusese desemnat de catastrofalul Mihai Tudose să coordoneze departamentul care organizează Centenarul. Cotîrleţ n-a fost în stare să creeze un concept unitar şi obiective coerente așa că a fost demis de actorul George Ivașcu, ministrul Culturii.
„Activitatea desfăşurată până în prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acţiuni bine definite şi nici criterii de selecţie, obiective coerente sau reprezentative astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanţabile”, a explicat George Ivaşcu.
Foto:desteptarea.ro
Badalau nu e singurul smecher din Giurgiu..mai sunt si altii..unii lucrează chiar si prin ANAF…chiar si pe la vamă…nici Pitestiu-ul nu e mai prejos…dacă s ar face o anchetă, s ar descoperii multe…Dar cine sa faca?!
Masura nu este numai pentru MAPN ci pentru tot sistemul de aparare si siguranta nationala,iar cuantumul nu acopera decat o fractiune mica din rata ce ar urma sa o plateasca angajatii din sistem,depinde si de perioada contractului de cumparare.