Home Life Abuzezi de Facebook? Eşti mai predispus să-ţi părăseşti partenerul real

Abuzezi de Facebook? Eşti mai predispus să-ţi părăseşti partenerul real

DISTRIBUIŢI

Persoanele care abuzează de Facebook sau alte reţele sociale sunt mai predispuse să-şi părăsească iubitul sau iubita, deoarece nu mai au timp să-i acorde atenţia cuvenită, ci se concentrează pe un prezumtiv partener virtual cu care-şi împărtăşeşte fanteziile, emoţiile şi nemulţumirile din relaţie.
În opinia psihologului Lenke Iuhoş, atunci când relaţionăm pe ascuns în mediul virtual, după câteva luni se produce distanţarea emoţională faţă de partenerul din lumea reală, iar atunci apar disputele, reproşurile şi inevitabil se produce ruptura. Mai mult, unii aleg să-şi concentreze atenţia pe un profil virtual crezând că acolo se găseşte partenerul ideal – deştept, frumos, funcţie de conducere, poze din vacanţe de lux etc. -, dar ajung să constate că, în realitate, totul a fost supraestimat şi se va întoarce în acea buclă a căutărilor din care nu va mai putea ieşi.
“Din păcate, avem tendinţa de a căuta mereu idealul, deoarece suntem veşnic nemulţumiţi de ceea ce avem în viaţa reală. În acelaşi timp, Facebook ne dă această ocazie de a ne da drept cine nu suntem. Ne introducem întreg CV-ul, ba chiar îl şi înflorim, punem fotografii în care părem fericiţi, dăm impresia că nu ne lipseşte nimic, dar atunci când ne întâlnim faţă în faţă, constatăm că totul a fost doar o mare farsă şi că partenerul din viaţa reală nu era chiar aşa rău. Cu toate acestea, rareori tragem o învăţătură din această experienţă de viaţă, iar la prima ceartă în cuplu, ne întoarcem la vechile obiceiuri şi căutăm aşa-zisul partener ideal, tot în mediul virtual”, explică psihologul Lenke Iuhoş.

Cei slabi de înger sau imaturi sunt mai predispuşi să înşele în online
Psihologul Lenke Iuhoş consideră că persoanele care au stima de sine scăzută, cei care nu îşi comunică nevoile cu partenerul sau cei care nu vor să-şi asume o relaţie stabilă, sunt mai predispuşi să cerceteze noi oportunităţi în mediul online, dar în acelaşi timp să rămână şi într-o relaţie în care nu sunt dispuşi să se implice activ.
“Persoanele care nu au curaj să comunice partenerului problemele şi nevoile, persoanele imature care nu au fost educate încă din familie în spiritul responsabilităţii sau persoanele slabe de înger sunt mai predispuse să îşi înşele partenerul, mai întâi în mediul online, după care să-şi materializeze gestul şi în viaţa reală. În realitate, persoanele care încă nu au învăţat importanţa sincerităţii şi loialităţii în cuplu, ori nu se mai consideră suficient de atrăgători şi vor să-şi valideze calităţile, ori au nevoie să fie ghidaţi deoarece nu îşi pot găsi singur drumul. În ambele cazuri, este vorba de o stimă de sine scăzută, persoane care cerşesc după validări sociale şi care sunt dispuse să încerce orice pentru a ieşi din acest impas, însă mai întâi în mediul online, deoarece în realitate nu ar avea curajul de a face primul pas. Atunci când partenerul observă comportamente ciudate la celălalt – nervozitate excesivă, stres, distanţare emoţională şi comunicaţională etc. – este bine ca să meargă la un psiholog pentru a identifica împreună nevoile şi dorinţele nesatisfăcute şi pentru a regăsi dorinţa şi pasiunea în cuplu”, conchide psihologul Lenke Iuhoş.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.