La 79 de ani, Sergiu Celac a fost numit membru al Consiliului de administrație al Institutului European din România (IER), instituție publică ce funcționează sub autoritatea Guvernului și în coordonarea MAE, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.
Celac a fost translatorul prezidențial oficial pentru limba engleză și pentru limba rusă al lui Nicolae Ceaușescu.
Sergiu (Serghei) Celac este fiul lui Nicolae Cealik, găgăuz, primul prefect comunist instalat de Armata Roșie în România, la Craiova.
În decembrie 1989, Celac, devenit diplomat în 1961, a fost numit ministru de externe în primul guvern Petre Roman.
Ordinul de Malta și Masoneria, rampe pentru parveniți
În cartea sa „Între linii”, graficianul Eugen Mihăescu, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu scrie și despre începuturile în România a masoneriei și a altor stabilimente oculte precum Ordinul Cavalerilor de Malta. Acest reviriment, spune Mihăescu, „s-a produs în România imediat după momentul 1989, atunci când în goana pentru căpătuire a noilor emanați, aceștia au dorit să se umple și de onoare prin afiliere la tot felul de organizații oculte. Dar, ca oricare lucru românesc, abia a reușit maestrul Shapira să înjghebe o lojă, ca au răsărit altele ca ciupercile după ploaie. Și, bineînțeles, s-au luat la ceartă. Masoneria era la mare preț, dar nu cred pentru a-i aduce la îndeplinire idealurile. M-a dus și pe mine Celac (Sergiu Celac – n.red.) la Sever Frențiu, iar prietenul meu Adrian Dohotaru a ajuns șeful Marii Loji Naționale a României după moartea graficianului (Sever Frențiu n.n)”, scrie Mihăescu în memoriile sale. Despre Ordinul Cavalerilor de la Malta, autorul explică că a fost împânzit inițiale de slujbași ai diplomației române. „De organizații secrete se țineau și funcționarii plătiți din bani publici. În Ministerul de Externe , directorul administrativ Tănase s-a împrietenit cu un domn în vârstă, pe nume Șoneriu, care avea un imobil pe strada Polonă. L-a ajutat să îl revendice și să îl recupereze după care l-a transformat în ambasadă a Ordinului de la Malta. Cu ocazia aceasta, gurile rele spun că toți funcționarii importanți din minister s-au făcut cavaleri!”, își amintește Mihăescu.
Ziarul Curentul a publicat în 2010 pentru prima dată lista celor 330 de venerabili ce conduc cele 330 de loje masonice românești. Vezi AICI. Am zis! (Așa își încheie frații masoni propozițiile. Amuzant!)
Foto: ceausescunicolae.wordpress.com
nenorocitii, astia ies la pensie numai EDITAT sau la 45 ani