Home Actualitate Poliția face recomandări pentru utilizarea în siguranță a telefonului mobil

Poliția face recomandări pentru utilizarea în siguranță a telefonului mobil

DISTRIBUIŢI

Telefonul mobil nu mai reprezintă de ani buni un mijloc de comunicare, ci a devenit precum o extensie a corpului nostru, provocând dependenţe tot mai mari. Efectele negative ale acestei adicţii se văd nu numai în rândul adulţilor, ci mai ales în rândul copiilor.

Poliția Română face noi recomandări populației pentru utilizarea în siguranță a telefonului mobil:

-Fiți precauți când instalați diverse aplicații. Instalați-le doar pe cele necesare și numai după ce ați verificat la ce date au acces (poziționare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.).

-Setați o parolă sau un pattern pe telefon și un cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată.

-Configurați-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivității.

-Realizați salvări periodice ale datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, în caz de pierdere.

-De asemenea, este indicat să instalați un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic și să accesați doar site-uri sigure.

-Atenție la aplicațiile folosite și la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora.

-Evitați utilizarea rețelelor wi-fi publice pentru operațiuni bancare, comerț on-line sau afaceri personale.

-Nu rulați programe a căror origine nu poate fi verificată.

-Nu deschideți atașamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuți.

-Nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informațiilor personale. Entitățile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizați sau să verificați informații sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul.

Un studiu dat publicităţii de Statista.com arată că, în 2016, tot mai mulţi copii din Germania deţin un telefon mobil cu acces la Internet, studiu care poate fi extrapolat şi la nivelul Uniunii Europene. Astfel, 80% dintre copiii cu vârste între 12 şi 13 ani sunt posesorii unui smartphone cu acces la Internet, între 10 şi 11 ani – 71%, între 8 şi 9 ani – 38%, iar între 6 şi 7 ani – 12%.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.