Ofiterul de poliție care se afla în limuzina lui Gabriel Oprea, când acesta era ministru de Interne, a solicitat de mai multe ori agenților rutieri din coloana oficială mărirea vitezei de deplasare. Detaliile apar în dosarul în care Oprea este judecat.
„Bogdane, mergi si fa bresa, mergi pe contrasens, fa bresa!”,
„Bogdane, intre benzile 2-3, intre benzile 2 si 3!”
„Scoate, scoate banda 3! Contrasensu’! Contrasensu’, banda 3! Scoate-i!”
Acestea erau ordinele pe care Bogdan Gigina le primea în cască atunci când se afla pe motocicletă.
Vrând să se apere, Gabriel Oprea a scris pe Facebook „Datele prezentate in presa din aceste stenograme NU se refera la seara sau la momentul accidentului.
Mai mult decat atat, nu se arata data in care au fost inregistrate cele prezentate, iar in dosar nu se precizeaza cine sunt cei care poarta dialogul respectiv. Lamuriri in legatura cu ceea ce contin stenogramele publicate si cu dialogul purtat in acestea poate sa dea Politia Rutiera.
Asa cum se arata si in rechizitoriu, viteza de deplasare a autoturismului in care ma aflam in momentul producerii accidentului a fost de 58 Km/h, incadrandu-se in viteza legala. Pe parcursul intregii deplasari, viteza a fost de 60 Km/h, asa cum rezulta si din rechizitoriu. ”
Păpușel, viteza limită în localități și deci și în București e 50km/h de ani de zile. Știm că îți place să modifici fotografii în photoshop dar asta o știu chiar toți șoferii.
Oprea dă toată vina pe alții: „Tot in rechizitoriu se arata ca gropile respective nu erau semnalizate corespunzator, nu au fost respectate distantele de amplasare a indicatoarelor, iar acestea nu erau reflectorizante. Fac inca o data precizarea ca nu am solicitat, nici verbal si nici prin ordin scris dispozitiv de insotire. Nu am determinat prezenta vreunui politist pe motocicleta in dispozitiv si nici viteza dispozitivului sau a motocicletei.
Asa cum am mai spus, am observat prezenta unui motociclist in dispozitiv in perioada in care am indeplinit functia de premier interimar.
Dispozitivul de protectie si insotire exista in mod legal, in baza unui ordin scris – Planul de masuri al Brigazii Rutiere – aprobat de chestorul Marius Voicu, seful Politiei Rutiere si al Politiei Capitalei.”