30 de tineri muzicieni români, elevi ai Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti”, din Sectorul 4, una din cele mai prestigioase instituții de învățământ vocațional din România, vor evolua, în a doua jumătate a lunii noiembrie, pe scena Sălii Mari a Filarmonicii de Stat din Republica Belarus, cu un program exclusiv de muzică românească. Evenimentul va avea loc în cadrul unui parteneriat încheiat de Ambasada României în Republica Belarus, Primăria Sectorului 4 și Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4 (D.A.U.I).
Propunerea de colaborare a venit, la finalul săptămânii trecute, din partea Ambasadei României în Republica Belarus, reprezentată de domnul Ambasador Viorel Moșanu, care va realiza, în Capitala Minsk, evenimentul de promovare a României ”Concert de CENTENAR”, la care și-a dorit să participe orchestra de suflători a Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti”, din Sectorul 4, una din cele mai prestigioase instituții de învățământ vocațional din țară.
”Primăria Sectorului 4 susține cultura și arta, iar demersul în urma căruia 30 de tineri muzicieni români vor ajunge să evolueze pe scena Sălii Mari a Filarmonicii de Stat din Republica Belarus, cu un program exclusiv de muzică românească, este unul special, mai ales în acest an în care România serbează Centenarul Marii Uniri. Prin Direcția de Administrare a unităților de Învățământ Sectorul 4 și prin Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” vom face toate demersurile pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziționarea biletelor de avion pentru muzicieni”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.
Cheltuielile de cazare și masă ale delegației Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti” vor fi asigurate pe întreaga perioadă, conform adresei transmise de Ambasadorul Viorel Moșanu, către instituția de învățământ din Sectorul 4, de către Colegiul Național ”M.I. Glinka”, din Minsk, în cadrul unui parteneriat încheiat de cele două instituții de învățământ.
”În luna mai a acestui an, o delegație formată din profesori și elevi de la Colegiul ”M.I. Glinka” a venit la București, pentru studiu și documentare, iar atunci, Colegiul Național de Artă ”Dinu Lipatti” a fost cel care a susținut delegația din Belarus.
În toamnă vor merge copiii din România la Minsk, iar Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4 va susține cheltuiala de aproximativ 300 de euro pe care o presupune transportul fiecărei persoane din delegație, pe traseul București – Minsk – București, în perioada 14 – 21 noiembrie 2018. Astfel, pe 19 noiembrie, copiii vor putea urca pe scenă, alături de elevii de la instituția cu o reputație similară, din Republica Belarus – Colegiul Național ”M.I. Glinka”, din Minsk -, făcând cunoscute muzica și cultura românească moderne”, a explicat Ana Maria Mocăniță, directorul D.A.U.I.
Pentru organizarea Concertului de Gală, în care atât muzicienii români, cât și cei din Belarus vor interpreta din Enescu, Brediceanu, Dinicu și alți compozitori români, Ambasada României beneficiază și de sprijinul unor instituții importante din Belarus, precum Ministerul Culturii, Primăria orașului Minsk și Televiziunea Națională a Republicii Belarus.
Primarul Băluță trimite elevi să cante Intr o țară comunistă unde nu exista români pe bani nostri locuitori ai Bucureștiul 10000 euro pentru distracție. Să aibă și moldoveanul activitate pentru 6000 dolari salariul cat plătește ministrul de externe , tot din bani nostri.
De ce nu invita moldoveni lui de la Chișinău ? Nu pe bani nostri din taxe. DNA să cerceteze
Ce minte aveți să numiți ambasador moldovean care a lucrat pentru ruși să reprezinte Romania. Un rânjit și lingău.
Omul rău și invidios
Săracul Moldovean pus de tata ambasador pe pile, fara o verificare a SRI, SIE a lucrat pentru Ministerul Rusiei și reprezintă România.Cum puteți avea încredere în acest moldovean sa detina secrete de stat ?
Rânjitul asta va vinde la ruși.
Avem mulți oameni pregătiți care iubesc Romania și au pregătire în domeniul.
De ce nu pleacă la el la Moldova ? Țară săracă . Chiar daca pe moment este ambasador pe pile , o să fie un nimeni.
EDITAT