DISTRIBUIŢI
bronic

La jumătatea anilor ’90, doi ofițeri de la Serviciul Judiciar al Poliției Capitalei erau arestați pentru furt. Cei doi, îmbrăcați în uniforme, opreau TIR-urile care circulau pe șoseaua de centură, legitimau șoferii, apoi le furau banii. Scoși din poliție o dată cu arestarea, Ștefan Brotac și Dorian Necula au fost condamnați cu suspendare. Cei doi au pus bazele firmei de pază Bronec luând avizele necesare de la foștii lor colegi polițiști. În 2003 Ștefan Brotac înființează o altă companie de securitate – Bronic Security care în 2008 devine asociată alături de Brotac în firma Bronic Guard. Din 2005, Brotac devine chiar și detectiv particular, polițiștii explicând la acel moment ziarului Curentul că intervenise reabilitarea iar cazierul lui Brotac era curat. Detalii în articolul publicat în ziarul Curentul în anul 2005 Politia Capitalei a brevetat un detectiv penal.

Firmele Bronic sunt tenace pe la licitațiile publice deși nu au mai depus la ministerul de Finanțe bilanțuri din 2014, respectiv 2015, așa cum rezultă din evidențele publicate pe www.mfinanțe.ro

În mod cu totul surprinzător, sau poate nu, firma Bronic Guard Srl care nu a depus bilanț pentru anul 2015, conform site-ului www.mfinante.ro, prezintă la licitații o recipisă de depunere a formularului de bilanț din 23.05.2016, cu numărul 94.482.301. (vezi foto stânga). Cum numerele de înregistrare de la ANAF se eliberează consecutiv în ordinea depunerii, în partea dreaptă a fotografiei puteți vedea alte recipise de depuneri de declarații sau de bilanțuri de la alte companii, tot din luna mai 2016 și puteți observa că deși unele sunt depuse după data de 23.05.2016, numerele de înregistrare sunt mai mici decât cel al BRONIC Guard. Astfel avem numărul 93.115.438/18.05.2016, 93.760.028/25.05.2016, 94.231.173/29.05.2016 și 94.231.925/29.05.2016.
Totodată expresia „Ați depus un formular tip ____ cu numărul de înregistrare _________ din data de” apare pe un singur rând pentru toate firmele, pe când în recipisa lui Bronic apare scris pe două rânduri. Idem rândul conținând data și cuvintele „pentru perioada de raportare”.
În formularul depus de Bronic, după tipul formularului apare o virgulă, la fel și după „decembrie 2015”, în restul recipiselor nu apare nicio virgulă, iar cele două puncte de după CIF nu există în formularul lui Bronic.
O altă diferență este scrierea cu majuscule în formularul lui Bronic a cuvintelor „cu” și „pentru”.
Prin urmare nu putem să nu ne întrebăm dacă cele două firme nu au depus bilanțurile la ANAF și automat nici la ONRC după cum rezultă din evidențele registrului, cum pot declara cifrele de afaceri la licitațiile la care participă. Membrii din comisiile de licitații care citesc în certificatele constatatoare de la ONRC: „situația financiară pe anul XXXX- nu există înregistrări”, nu se întreabă: de unde e recipisa asta, de unde e cifra asta de afaceri declarată?

Mai mult, printr-o simplă verificare pe site-ul anaf.ro am aflat că ambele firme au codurile de TVA anulate conform art.316 alin.(11) lit.d) din Codul Fiscal adică nedepunerea niciunui decont de TVA pentru șase luni consecutiv, dar atunci ce funcționar ANAF întreg la cap le-ar elibera certificate de atestare fiscală fără deconturi depuse? În rest, treaba-i bună pentru fostul polițist: nu depune decont, nici n-are de plată TVA și nici nu e evaziune fiscală, ci contravenție. Cu falsul și uzul de fals o să fie mai greu!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.